Hardenberg

Vrivo vrouwen en mannen bekeren verder

Ingezonden

Zowel de vrouwen als de mannen van Vrivo hebben de volgende ronde van de bekercompetitie bereikt. Beide teams speelden een uitwedstrijd in sporthal Veldwijk in Hengelo en beide wonnen betrekkelijk eenvoudig met 0 – 3.

Maandag 9 september waren de Vrivo-mannen aan de beurt. Met Bertus de Jong als coach, Reinout Smelt nu als spelverdeler en nieuwkomer Jonathan Wolterink in de gelederen behaalden de mannen een eenvoudige zege. ATC, 5e in de 1e klasse vorig seizoen, kwam er nauwelijks aan te pas. De setstanden spreken voor zich: 11 – 25, 16 – 25 en 22 – 25. De Hengeloërs profiteerden in de laatste set van de verslapte concentratie van Vrivo.

De vrouwen van Vrivo bekerdenen woensdag 11 september tegen Webton, dat vorig seizoen een 9e plaats behaalde in de 1e klasse A. Door de resultaten in het afgelopen seizoen hebben het 1e en het 2e team van Vrivo stuivertje gewisseld. Het 2e team van vorig seizoen speelt nu als "Dames 1" in de 1e klasse B, net als vorig seizoen, toen het team in die klasse de 3e plaats haalde. Webton speelde vorig seizoen een bescheiden rol in de 1e klasse A, dus op papier moest Vrivo de klus dus kunnen klaren.

Maar Vrivo startte aarzelend, vooral verdedigend moest het team zich instellen op de zacht geplaatste ballen van Webton. Maar halverwege de 1e set was er controle. Mede door uitstekende servicebeurten werden de eerste sets vrij eenvoudig gewonnen. De laatste set werd door concentratieverlies bij Vrivo en een veel beter aanvallend Webton nipt winnend afgesloten. Setstanden 20 – 25, 14 – 25 en 23 – 25.