Hardenberg

Vrijwilliger voor één dag! Help een stadsgenoot in nood

Door de redactie

Stichting Present Hardenberg is op zoek naar groepen vrijwilligers die éénmalig de handen uit de mouwen willen steken.De stichting heeft als doel om vrijwilligers te koppelen aan mensen die het nodig hebben. Ze werken vanuit het aanbod van de vrijwilligers. Als een groep zich aanmeldt, kijken ze wat de interesses en talenten van de groep zijn en hierbij zoeken we een passend, vaak éénmalig project. Daarnaast melden de maatschappelijke organisaties die actief zijn in de gemeente Hardenberg mensen aan die hulp kunnen gebruiken. Zo zorgen ze ervoor dat de hulp die geboden wordt ook echt aankomt bij iemand die het nodig heeft.Iedereen kan zich aanmelden als vrijwilliger via onze website www.presenthardenberg.nl.

Veel mensen in nood

Vanaf januari zijn er al ruim 40 hulpvragen bij hen binnengekomen via de diverse maatschappelijke organisaties. Ze krijgen bijna wekelijks nieuwe meldingen van een stadsgenoot die hulp kan gebruiken. Met name op het praktische vlak is er hulp nodig: een verhuizing, een tuin opruimen of een woonkamer opknappen. De hulpvragen komen van mensen die woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg en geen netwerk hebben om hen te helpen, geen financiële middelen hebben om mensen in te huren en vaak ook nog eens een slechte gezondheid hebben. Zij worden aangemeld door bijvoorbeeld het maatschappelijke werk of woonbegeleiding. Doordat we werken vanuit het aanbod van de vrijwilligers, kan helaas lang niet elke hulpvraag worden opgelost.

Meld je aan!

Stichting Present is hard op zoek naar groepen die de handen uit de mouwen willen steken. Geen groep maar wil je wel een ander helpen? Ook dan kun je je aanmelden. Ervaar hoe een paar uur van je tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Aanmelden kan via onze website www.presenthardenberg.nl. Hier kun je ook meer lezen over onze werkwijze. Wil je meer informatie of een presentatie over Present bij de club, vereniging, vriendengroep, gezin, bijbelstudiegroep etc. waar je onderdeel van bent? Neem contact op met coördinator Aline Waalewijn via info@presenthardenberg.nl.