Hardenberg

Vragen over sluiting gemeentelijk loket in Dedemsvaart

Door de redactie

Plaatselijk Belang Dedemsvaart heeft de gemeenteraad een brief gestuurd met daarin de vraag waarom het gemeentelijke loket in De Baron sinds het voorjaar al gesloten is. Hierdoor hebben inwoners van Dedemsvaart geen directe toegang tot de gemeentelijke dienstverlening.

Al eerder heeft PBD deze vraag gesteld aan de contactambtenaar van de gemeente Hardenberg, maar geen antwoord gekregen waarmee zij de inwoners van Dedemsvaart meer duidelijkheid kan verschaffen.

De gemeente Hardenberg heeft als ambitie 'de meest toegankelijke gemeente van Nederland te (willen) zijn'. Mede uit dat perspectief wil de CDA-fractie graag weten wat de reden is dat het gemeentelijk loket haar dienstverlening in Dedemsvaart stopgezet heeft en er niet gekozen is voor een corona proof alternatief. Verder staat in het coalitieprogramma dat 'de gemeentelijke organisatie flexibel moet zijn om nieuwe ontwikkelingen snel en adequaat op te pakken om de overheidstaken goed uitvoering te geven, passend bij de verwachting die de samenleving heeft'. Inwoners van Dedemsvaart hebben hun verwachting meerdere malen kenbaar gemaakt met betrekking tot de gewenste dienstverlening, hoe speelt de gemeente Hardenberg daarop in?

Het CDA-fractie zou hierop graag schriftelijk antwoord op ontvangen.