Hardenberg

Voorwaarts wint verdiend en krijgt loon naar werken

Ingezonden

Een rare gewaarwording om op zaterdagmiddag op het sportpark te komen en er werkelijk bijna niemand rond loopt. Beide teams doen de warming-up de begeleiding staat langs de kant en verder eigenlijk niemand. We leven in een vreemde tijd en zullen er mee moeten dealen. Voorwaarts moest nodig wat punten gaan halen om niet nu al de aansluiting met de middenmoot te verliezen. Het zelfde geld trouwens voor de tegenstanders van zaterdag 3 oktober. Beide teams hebben en schamele punt uit twee wedstrijden.

Om half 3 floot de scheidsrechter voor het eerst en de eerste vijf minuten is het van beide zijden een rommeltje. Passes komen niet aan en het is duidelijk nog een beetje aftasten door beide teams. In de zevende minuut lijkt het 1-0 te worden. Een mooie aanval over links waaruit een corner wordt overgehouden lijkt de bal door een van de Voorwaartsen in het doel te worden gewerkt en iedereen juicht al voor een doelpunt. Echter de scheids laat doorspelen en wil van geen doelpunt weten. Er zijn wat spelers die vertwijfeld naar de grens van Wilhelmina kijken maar ja die gaat natuurlijk nooit vlaggen voor een doelpunt. Voorwaarts krijgt meer vat op de wedstrijd en is meer in balbezit dan Wilhemina maar ook is het net iets te slordig en hierdoor is het net niet gevaarlijk. Tussen de dertiende en twintigste minuut gebeurt er niet veel . Een snelle spelhervatting van Dinand Stuifzandt komt via Bernd Bove bij Kilian Ekkel die de bal goed voorzet maar Mauro Slatius weet het net niet te vinden. Wel houdt de thuisploeg er een corner aan over waaruit niet veel gevaar komt. Ook Wilhelmina komt beter in het spel. Het gaat redelijk op en neer waarbij Voorwaarts de overhand heeft maar dit niet weet uit te drukken in een score. In de 26ste minuut is het de snelle links buiten van Wilhelmina die de verdediging weet te door kruizen en er wordt in eerste instantie een lichte overtreding net buiten de zestien gemaakt maar de speler blijft op de been. Twee meter verder bij een lichte schouder duw gaat hij tegen de grond. De scheids is gedecideerd, fluit en wijst naar de stip. Een zware straf maar hij kan hem geven. De bal wordt onhoudbaar hard binnen geschoten en de stand wordt tegen de krachtsverhouding in 0-1 voor de gasten uit Hengelo.

Een tegenvaller voor Voorwaarts maar het gevoel bij de wedstrijd is goed. Voorwaarts is beter en gaat ook meteen weer vol op jacht op de bal. De duels worden gewonnen. De voorzetting is niet altijd goed maar de gelijk maker hangt in de lucht. In de 30ste minuut wordt er vanuit het middenveld een aanval opgezet door Bernd Bove die met de goed spelende Yarnick Boertje een 1-2 opzet. Yarnick speelt daarna de bal breed en diep op Kilian die hem strak voorgeeft. Nick Wessels zet als een spits met een neusje voor de goal zijn teen er tegen aan en in de korte hoek passeert hij de keeper. 1-1 en geheel terecht. Na het doelpunt gaat Voorwaarts door en heeft het de wedstrijd in handen. Wilhelmina krijgt geen ruimte en wordt met de rug tegen de denkbeeldige muur gezet. In de 35ste minuut lijkt de 2-1 er aan te komen. Een pass op Nick die Mauro aanspeelt maar de keeper weet de poging net te verijdelen. Een paar minuten later komen twee spelers van Wilhelmina hard met elkaar in botsing. De aanvoerder blijft hierbij bewegingsloos liggen maar na verzorging lijkt het gelukkig mee te vallen. Voorwaarts kan de stand tot de rust op 1-1 houden alhoewel ze de betere ploeg zijn staat het nog gelijk.

Tweede helft

Na de thee laat de thuisploeg meteen zien wat er in de kleedkamer is besproken. Fel in de duels en overal de bal afjagen resulteert al na vier minuten in een doelpunt. Wilhelmina moet achteruit en een corner weggeven en deze wordt genomen door Bernd Bove. In eerste instantie wordt een prima schot van Stijn van Nuil door de keeper uit de bovenhoek geranseld maar de bal komt daarmee weer voor de voeten van Bernd die hem hard en laag in het vijf meter gebied schiet. Het laatste tikje wordt door de verdediger van de gasten in eigen doel gewerkt en de 2-1 is een feit. In de tien minuten daarna is het Voorwaarts die de wedstrijd controleert. Wilhelmina is duidelijk even van slag en levert veel ballen in. Wilhelmina wordt gevaarlijker doordat de Voorwaarts spelers te veel uit positie lopen. Bij een van de aanvallen van de gasten moet keeper Stuifzandt alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Wilhelmina dringt in de slotfase aan maar Voorwaarts weet geen goed gebruik te maken met de geboden ruimte. Op deze manier houden ze Wilhelmina in de wedstrijd.

De laatste vijf minuten worden een beetje rommelig met lange ballen over en weer. Voorwaarts zou de rust moeten nemen en de wedstrijd rustig zien uit te spelen maar het is te onrustig. In de blessure tijd krijgt Voorwaarts nog een strafschop. Mauro stoomt op de keeper af die hem naar de grond werkt. De strafschop werd prima ingeschoten door Lars Bove die daarmee zijn 25e officiële doelpunt voor de thuisploeg maakt, 3-1. Kort daarna fluit de goed leidende scheids voor de laatste keer en kan Voorwaarts drie dik verdiende punten bij schrijven. Volgende week gaat Voorwaarts zonder publiek op bezoek bij Bruchterveld.