Hardenberg

Voorwaarts verliest van Kloosterhaar

Door de redactie

Zaterdag 15 februari speelde Voorwaarts Westerhaar uit tegen Kloosterhaar. Bij Voorwaarts ontbrak naast de geblesseerden ook Mauro Slatius (wintersport).

In de eerste minuut moest Nick Wessels de bal van de lijn koppen na een inzet van de sterke spits Boshove. Voorwaarts was gewaarschuwd. Maar de kansen waren schaars. Dogger kreeg twee mogelijkheden. Bij de eerste mogelijkheid stond doelman Op de Haar in de weg. De tweede mogelijkheid wou hij breed geven, maar dit mislukte jammerlijk. Aan de andere kant kopte Boshove achterwaarts op de paal.

Tweede helft

In de rust was het eigenlijk al duidelijk, één doelpunt zou zomaar beslissend kunnen zijn. En hoe wrang, in de 47e minuut lag de bal al achter Sander Berghuis. Aan de linkerkant werd er slecht verdedigd. De bal kon ongehinderd voorgezet worden en al even ongehinderd binnen gewerkt worden door Reemer Benjamins: 1-0. Voorwaarts probeerde daarna de bakens te verzetten. Het duel speelde zich ook grotendeels af op de helft van Kloosterhaar. Maar de kansen waren schaars. Bernd Bove met een doorkopbal en invaller Kilian Ekkel, die te haastig was in de afronding, waren er nog het dichtste bij. Kloosterhaar vond het wel prima zo en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Op zaterdag 7 maart wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau.