Twenterand

Voorwaarts verliest opnieuw

Door de redactie

VV Voorwaarts speelde zaterdag thuis in Westerhaar tegen VV Mariënberg. Voor beide teams waren de belangen groot. Mariënberg met 26 en Voorwaarts met 25 punten bivakkeerden net boven de beruchte twaalfde plaats. De spanning stond er dus vol op.

In het eerste half uur lag het initiatief bij de thuisploeg zonder dat die echt grote kansen creëerde. Gert Dogger kwam vrij voor doelman Altena, speelde de bal er langs, Altena was te laat voor de bal en blokkeerde de doorgang van Gert. De scheidsrechter zag er geen strafschop in. In het laatste kwartier kwam Mariënberg steeds beter in hun spel. Met de beste kans voor Plaggemars. Hij mikte naast.

Mariënberg kwam ook beduidend beter uit de kleedkamer. In de 51e minuut leverde dit al bijna de openingstreffer op. Dani v.d. Veen zag zijn kopbal via de onderkant lat net voor de lijn weer het veld inkomen. De minuten daarna waren voor Voorwaarts, maar de kansen waren niet aan Dogger, Tim Harms en invaller Bram Visser besteed. Laatstgenoemde faalde oog in oog met keeper Altena die met een goede reactie zijn doel schoon hield. Plotseling was het raak aan de andere kant. In de 62e minuut opende Erjan Lamberink met een zeer fraai schot vanaf links de score: 0-1. Voorwaarts was aangeslagen. Het broze zelfvertrouwen werd nog meer op de proef gesteld. Plaggemars miste nog een goede kans in de 68e minuut. In de 70e minuut moest Jordy Wolters noodgedwongen met een knieblessure naar de kant. Spits Nick Wessels kwam voor hem, want Voorwaarts moest risico's nemen. Helaas kwam daar niets van terecht, want in de 74e minuut counterde Mariënberg naar 0-2. Kevin Bolks was de maker van de bevrijdende treffer. De strijd was beslist. Voorwaarts probeerde het nog wel, maar Mariënberg bleef vrij eenvoudig overeind. Zo wordt de wedstrijd van volgende week, uit bij DES, nog belangrijker.