Hardenberg

Voorwaarts speelt tegen Mariënberg

Door de redactie

Op zaterdag 2 november was voetbalvereniging Mariënberg op bezoek bij Voorwaarts in Westerhaar. Bernd Bove van voetbalvereniging Voorwaarts had niet getraind, moest daardoor op de bank beginnen. Tim Harms meldde zich zaterdagmorgen ziek. Ook doelman Stuifzandt ontbrak nog.

De eerste helft gebeurde er weinig. De eerste 30 minuten ging het gelijk op, het laatste kwartier trok Voorwaarts het initiatief naar zich toe. Nick Wessels testte de lat, Dogger knalde op slag van rust net naast. Meer zat er niet in. Trainer Tim Nijzink greep meteen in. Roy de Lange (liesblessure) en René Eggink werden vervangen door Sander Scherphof en Bernd Bove. De laatste liet meteen zijn klasse zien. Vanaf de achterlijn legde hij keurig terug op Kevin Klos. Die faalde, weliswaar met zijn linkerbeen, hopeloos. Van een meter of 12 schoot hij zonder overtuiging naast. Ook ditzelfde speelde de snelle Mauro Slatius parten.

Tot aan de 70e minuut was er niets aan de hand. Toen sloeg de vlam in de pan. Op ongeveer 40 meter van het doel kruiste Rolf Hofsink achterlangs bij Lars Bove die normaal had kunnen terugspelen op de keeper. Bij deze actie tikte hij zonder opzet tegen de enkel van de Voorwaarts verdediger. Lars kwam hierbij ten val. Iedereen zag en hoorde het en wachtte op het fluitsignaal inclusief Hofsink. Hij keek achterom maar tot zijn eigen verbazing kon hij vrij doorlopen naar het Voorwaarts doel. Voor goalgetter Hofsink was het toen een koud kunstje om de vrije hoek te vinden: 0-1 Heel Voorwaarts protesteerde. Bjorn Wessels ontving hierbij de gele kaart. Een aangeslagen Voorwaarts zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar de overtuiging en het geluk ontbrak ook hier. Door de ontstane ruimte had Marienberg de beste kansen. Onder ander werd de paal nog een keer vol geraakt. Vvolgende week komt Kloosterhaar naar Westerhaar.