Hardenberg

Voorwaarts na 25 minuten kansloos in Hellendoorn

Ingezonden

Op deze stormachtige natte zaterdag 9 maart kon trainer Tim Nijzink over een complete selectie beschikken. Na het vertrek van Lars Bove blijft het echter zoeken naar de juiste bezetting op het middenveld. Voor het eerst in deze competitie begon Voorwaarts in een 4-3-3 formatie.

De eerste 20 minuten waren hoopvol. Van beide kanten werd er vol op de aanval gespeeld. Met kansen over en weer. De beste in de achtste minuut voor Voorwaarts. Michel Lensen slingerde een hoekschop prima voor het doel, maar Wout Roelofs en Jordy Wolters zagen beide hun inzet van de lijn gehaald. Na 20 minuten trok Hellendoorn het initiatief naar zich toe. In de 26e minuut leverde dit de openingstreffer op. Een bijzonder ongelukkige treffer. Wout Roelofs wilde de bal met zijn borst opvangen, kreeg de bal echter op zijn strottenhoofd en was even de adem kwijt. Ruben Hendriks kon zodoende gelijk doorlopen, omspeelde Dinand Stuifzandt, de voorzet was laag en kon simpel binnen worden getikt door Stefan Tuink: 1-0.

Voorwaarts was even de kluts kwijt, maar bleef met kunst en vliegwerk overeind. Daarna herpakte Voorwaarts zich weer, maar op twee momenten na werd het nauwelijks gevaarlijk. Eerst kwam Roy de Lange goed voor zijn tegenstander na een voorzet van Mauro Slatius maar zijn inzet werd geblokt. De tweede mogelijkheid kwam van de voet van René Eggink. Hij zag zijn iets te zachte inzet na een voorzet van Roy de lange inzet nog net gekeerd.

Tweede helft

Na rust was het duel snel beslist. Na vier minuten vond de geheel vrijstaande Tuink de ruimte achter de verdediging. De beste man op het veld Ruben Hendriks wipte de bal behendig over Dinand Stuifzandt in het verlaten doel: 2-0. Weer drie minuten later kwam Hellendoorn zeer gelukkig aan de derde treffer. De verder uitstekend leidende scheids Smeenk gaf een ingooi aan Hellendoorn, welke overduidelijk voor Voorwaarts was. De ingooi werd snel genomen. Op goed geluk schoot Hendriks van ver. Normaliter zou de bal naast gaan. Maar gedragen door de wind viel de bal net binnen de palen:3-0.

Tim Nijzink gooide er nog gauw een dubbele wissel in. Maar veel leverde dit niet op. De wedstrijd was gespeeld en ging als een nachtkaars uit.

Opstelling: Stuifzandt; Van Nuil (55. Klos) B Wessels(80. Dogger) Wolters en Roelofs; Lensen(55. Visser), Eggink en Slot; de Lange, Nick Wessels en Slatius

Zaterdag 16 maart komt Quick'20 op bezoek bij Voorwaarts.