Hardenberg

Voorwaarts heeft na nieuwe nederlaag directe handhaving niet meer in eigen hand

Door de redactie

Voorwaarts heeft na nieuwe nederlaag directe handhaving niet meer in eigen hand. Zaterdag 18 mei speelde Voorwaarts tegen DES uit Nijverdal.

Voor beide teams waren de belangen groot. Voorwaarts mistte de geblesseerde Jordy Wolters en de geschorste Rutger Slot. Daarnaast moest Wout Roelofs afzeggen ivm een examen. Michel Lensen werd daardoor gebombardeerd tot centrum verdediger. Om 14.30 uur werd er onder prachtige omstandigheden afgetrapt. Omdat Voorwaarts duidelijk zoekende was, nam DES het initiatief. Mauro Slatius, een pure aanvaller, speelde als een soort linkshalf en soms zelfs linksback. DES werd in deze fase vooral gevaarlijk via corners en vrije trappen. In de 28e min leidde 1 van de corners tot de 1-0. De beste man op het veld, aanvoerder Pieter Rozema, kopte ongehinderd raak. Meteen daarna werd Voorwaarts voor het eerst gevaarlijk en zelfs twee keer. Bram Visser kwam niet verder dan het zijnet en Kevin Klos zag zijn afstandsschot keurig gepakt worden. Aan de andere kant werd het nog één keer gevaarlijk. De lob van Rozema ging over het doel van Berghuis.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Rozema had de wedstrijd al kunnen beslissen. Sander Berghuis redde knap op de geplaatste bal. De rest van de tweede helft was voor Voorwaarts. De uitvallen van DES werden sporadisch en onschadelijk gemaakt door de sterk spelende Bjorn Wessels. Voorwaarts viel dan wel aan, kansen waren zeldzaam. Trainer Tim Nijzink wisselde drie keer, maar ook dit bracht niet het gewenste resultaat. Het bleef bij de treffer van Rozema. Omdat Svvn zijn sportieve plicht deed en Juliana klopte, blijft de dertiende plaats ons bespaart. DES heeft echter volgende week voldoende aan een gelijkspel tegen hetzelfde Juliana, om zich definitief te handhaven. Voorwaarts ontvangt OZC.