Hardenberg

Voorproefje op Trekkertrek & Rommelcross

Door de redactie

Schuinesloot is dit weekeinde voor even het middelpunt van Nood-Oost Overijssel op het gebied van motoren en trekkers. Voor de veertiende Trekkertrek op zaterdag en de Rommelcross op zondag zullen weer duizenden belangstellenden afreizen naar het meest noordelijk gelegen dorpje van de gemeente Hardenberg.

G.Brokelman

Het voorproefje werd vrijdagavond al gevierd in de grote feesttent met een toost op twee veilige en vooral fantastische dagen. Het eerst vat bier werd op vakkundig wijze door enkele bestuursleden van Trekkertrek &Rommelcross Schuinesloot (TRS) ontdaan van de kurk.

Brullende motoren, benzinedampen en zwarte rookpluimen zullen twee zaterdag de ingrediënten zijn van een megaspektakel in Schuinesloot. De aftrap van het tweedaagse evenement was zaterdagmorgen met een spectaculaire trekkertrekwedstrijd waarin regionale boeren de strijd met elkaar aangaan. Op zondag volgt het hoogtepunt wanneer meer dan 165 deelnemers aan de start verschijnen met allerhande rijdende voorwerpen. Adrie Feddema en Gerrit Zuidema, leden van de organisatie, verwachten dan enkele duizenden belangstellenden.

G.Brokelman

G.Brokelman