Hardenberg

Voorlichting over huidkanker

Door de redactie

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker, per jaar treft het 45.000 Nederlanders. In veel gevallen is huidkanker goed te voorkomen. Daarom biedt Saxenburgh inwoners de mogelijkheid zich te laten informeren op 27 en 28 mei en 3 juni.

Doordat we met z'n allen steeds ouder worden en meer zonnige vakantiebestemmingen bezoeken of door werk of hobby veel in de zon zijn, staan we langer blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen. Mede daardoor neemt het aantal mensen in Nederland met kanker in de huid ieder jaar toe. Tussen 2001 en 2011 verdubbelde het aantal mensen dat jaarlijks de diagnose huidkanker kreeg.

Met de zomer en zon in aantocht biedt Saxenburgh als medisch en zorgnetwerk in de regio Hardenberg, Ommen en Coevorden inwoners voorlichting om huidkanker te voorkomen. Op maandag 27 en dinsdag 28 mei is er van 9.00 tot 16.00 uur een informatiestand in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Om vragen te beantwoorden is regieverpleegkundige Ina Kosse daar aanwezig op maandag van 10.00 tot 11.00 uur en op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur.

Dermatoloog dr. Tineke van Dalen geeft samen met Erik van den Berg, huisarts in Ommen en voorzitter van het Vechtgenotenhuis, een voorlichting over de soorten huidkanker, risicofactoren, behandelmogelijkheden en preventie op maandag 3 juni van 20.00 tot 22.00 uur in het Vechtgenotenhuis in Ommen. Voor deze voorlichting kunt u zich aanmelden via bit.ly/voorlichting_huidkanker.