Hardenberg

Voorleeskampioenen Hardenberg 2020 bekend

Door de redactie

In de gemeente Hardenberg hebben 21 scholen meegedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd, bedoeld voor de leerlingen van de groepen 7 en 8. Op maandag 10 en dinsdag 11 februari hebben de gemeentelijke rondes plaatsgevonden in het LOC in Hardenberg georganiseerd door de Bibliotheek in de gemeente Hardenberg.

Voor een zaal van supporters hebben de schoolkampioenen om beurten een zelfgekozen fragment voorgelezen. Humoristische verhalen, maar ook serieuze en ontroerende verhalen werden voorgelezen. Het is de kunst om een mooi fragment uit te kiezen.

Dat nam de jury mee in haar oordeel, samen met het tempo van voorlezen, het stemgebruik, op het overbrengen van de emoties in het verhaal, en het contact met het publiek.

Winnaars

Er zijn twee rondes geweest en er zijn ook twee winnaars: Melissa Brandts van cbs De Bron in De Krim. Zij las voor uit: Hoe overleef ik de brugklas, door Francine Oomen en Anne Grotenhuis van cbs De Marsweijde in Hardenberg. Zij las voor uit: Juffrouw Pots, geschreven door Tosca Menten. De twee kampioenen gaan door naar de regionale ronde, die op woensdag 11 maart in Ommen plaatsvindt. Vervolgens zijn er dan nog rondes op provinciaal en landelijk niveau.