Ommen

Voorleesdagen in Bibliotheek Ommen

Door de redactie

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen: dé gelegenheid om te ontdekken wat de Bibliotheek allemaal te bieden heeft voor baby's, peuters en kleuters. De Bibliotheek Ommen organiseert een aantal feestelijke activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers.

In de maand januari zijn er vanwege de Voorleesdagen twee speciale Boekstartcafés. Op 23 januari is het Boekstartontbijt. Kinderen mogen in hun pyjama naar de Bibliotheek komen. Tijdens een gezellig ontbijt komt Roelien Martens de kinderen voorlezen. Roelien Martens is bekend als cameravrouw bij Vechtdal Leeft. Ze is dol op voorlezen: voorheen als leerkracht, nu als oma.

Op 30 januari is er een voorstelling over poes Harry en vlinder Vera uit het boek Een huis voor Harry. De voorstelling wordt gespeeld door Renate Moespot. Zowel op 23 als op 30 januari begint het rond 10.00 uur. Inloop vanaf 9.45 uur. Graag aanmelden via www.bibliotheekommen.nl.

Welkomstcadeautje

Bibliotheek Ommen is een plaats waar peuters en hun ouders niet alleen de mooiste prentenboeken kunnen vinden, maar ook boeken met liedjes, spelletjes en boeken over knutselen of andere hobby's, net als eBooks, apps, cd's en dvd's. Kinderen tussen de twee en zes jaar die tijdens de Voorleesdagen lid worden, ontvangen een lief welkomstcadeautje: een voorleesknuffeltje van dikke kater Harry uit het Prentenboek van het Jaar. Lid zijn van de Bibliotheek Ommen is altijd gratis voor kinderen en jongeren tussen nul en achttien jaar. Met een pasje van Bibliotheek Ommen kan je in bibliotheken in heel Overijssel boeken lenen.