Hardenberg

Voorleescoördinatoren gecertificeerd

Door de redactie

Veertien pedagogisch medewerkers hebben onlangs een certificaat Voorleescoördinator ontvangen. Zij gaan in hun eigen organisatie en locatie aan de slag om hun collega's en de ouders enthousiast te maken voor het voorlezen.

Door het inzetten van de landelijke programma's Boekstart in de Kinderopvang en de Bibliotheek op School werkt Bibliotheek Hardenberg nauw en structureel samen met de (voor)leescoördinatoren van opvang en onderwijs. Samenwerking met Kinderopvang en Primair onderwijs is van belang om het (voor)lezen te promoten en taalontwikkeling, leesbevordering en voorleesplezier een vaste plek te geven bij instellingen voor kinderopvang en scholen.

Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen hebben een voorsprong. Voorlezen geeft veel plezier en gezelligheid en vergroot ondertussen de taalontwikkeling en ook de kennis van de wereld in veel facetten. De stap naar de basisschool en zelf leren lezen wordt daardoor gemakkelijker. Regelmatig lezen blijft belangrijk om mee te kunnen komen op school en later in de maatschappij.

De Bibliotheek op School

Eind september is de eerste Bibliotheek op School van start gegaan in de gemeente Hardenberg op de Wiekslag in Bruchterveld. Een intensieve samenwerking tussen school, bibliotheek en kinderopvang op gebied van lezen. Daarmee krijgen alle kinderen evenveel kansen, zodat ze goed kunnen meedoen in de maatschappij.