Hardenberg

Voorjaarsproeverij bij De reestlandhoeve

Door de redactie

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni vond de jaarlijkse Voorjaarsproeverij bij de Reestlandhoeve in Balkbrug plaats. De Voorjaarsproeverij is een activiteit wat alleen toegankelijk is voor de mensen die wijnstokken leasen of een wijn-investeringscertificaat hebben op de Reestlandhoeve. Tijdens deze proeverij konden de nieuwe wijnen geproefd worden en konden mensen hun selectie maken. Het werd een andere Voorjaarsproeverij dan anders. Dit in verband met maatregelen rondom het coronavirus.

"Dit jaar werd het een Wine Walk, met een route door de wijngaard en onderweg was er de gelegenheid om de wijnen te proeven. De Voorjaarsproeverij was verdeeld over twee dagen in blokken van 11.30 en 13.30 uur en van 14.30 en 16.30 uur om het aantal deelnemers te beperken. Bij de entree werd gevraagd naar de gezondheidstoestand van iedereen, werden handen ontsmet. Tussen de blokken door werd alles gereinigd. Uiteraard was er ook geen glazen wissel. Je kon je eigen glas telkens afspoelen", laten John en Wilma Huisman weten. Andere jaren zijn er verschillende koks die gratis hun hapjes beschikbaar stellen. "Nadat de restaurants moesten sluiten vonden we het niet passend om hen te vragen om hun producten gratis te promoten. Nu was Van de Belt Verhuur & Catering aanwezig om lekker hapjes voor de proeverij klaar te maken, die door de gasten gekocht kon worden".

De gasten waren laaiend enthousiast over het nieuwe concept. De wandeling in combinatie met het proeven, de muziek in de wijngaard, de rust en de ruimte voor iedereen werkte zeer ontspannend op iedereen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Pittig voorjaar

Corona heeft natuurlijk ook consequenties voor het wijngoed. "De afzet naar de horeca kwam per direct stil te liggen. De verkoop aan particulieren ging door maar had wel een dip. De afgelopen tijd is er weer een stijging van de afzet via de webshop maar zeker ook in combinatie met de verkoop van asperges en komen er weer mensen op de Reestlandhoeve voor hun wijnaankoop of voor een wandeling. Het was een pittig voorjaar. IJsheiligen heeft zijn naam eer aangedaan. De druivenstokken zijn dit jaar heel voorspoedig uitgelopen en we liepen dan ook voor in ontwikkeling. Echter ondanks de weersvoorspellingen heeft een deel van de wijngaard flinke vorstschade opgelopen in de nacht van eerste op tweede Paasdag. We zien wel dat de wijnstokken hun best doen om te herstellen en opnieuw uit te lopen en het weer helpt daar een handje bij".

Nieuwe wijnen

De nieuwe Reestlander wijnen zijn inmiddels gebotteld en klaar om de wereld in te gaan. Alle wijnen staan inmiddels in de webshop en zijn te bestellen.

De Reestlander Wit Brioso 2019 is een nieuw lid van de familie. Een witte wijn gemaakt van de blauwe Regent druif met een vleugje Johanniter.

Nieuw proeflokaal

Vanaf 1 juni kan er bij de Reestlandhoeve gebruik gemaakt worden van het nieuwe wijnproeflokaal en het terras. "Het is nog niet af maar dit komt door de levertijd van onder andere de bar, keuken en een deel van meubels. De gasten konden afgelopen weekend wel een kijkje nemen. Maar de officiële opening is uitgesteld tot september". De Reestlandhoeve is voor wijnverkoop geopend van maandag t/m zaterdag. Zin om te komen proeven of gewoon voor en glas wijn maar ook voor een kop koffie e.a.; het wijnlokaal en terras is geopend van woensdag t/m zaterdag 10-17 uur.