Hardenberg

Voorjaarsaanbod culturele kindercursussen op Gewoonactief.nl

Door de redactie

Het nieuwe voorjaarsaanbod van Cultuurkoepel Vechtdal staat weer online. Tot en met 5 februari kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar uit de gemeente Hardenberg zich weer aanmelden voor korte culturele kennismakingscursussen. In samenwerking met ruim twintig (lokale) kunstdocenten biedt de Cultuurkoepel ook in het voorjaar in alle zestien wijken en dorpen weer een aantrekkelijk programma aan. Van beeldend en muziek tot erfgoed en kunst & techniek het is allemaal terug te vinden op www.gewoonactief.nl.

Voorjaarsaanbod digitaal

Deze ronde is het aanbod alleen digitaal te zien. Normaliter krijgen alle kinderen in de eerste schoolweek van het nieuwe jaar de flyer met het voorjaarsaanbod uitgedeeld op school. In verband met de lockdown is dit helaas niet mogelijk. Zie voor het voorjaarsaanbod onze advertentie in Weekblad de Toren en volg Cultuurkoepel Vechtdal op Facebook, Instagram, bezoek de site of www.gewoonactief.nl.

Veel kinderactiviteiten

Er zijn weer veel culturele activiteiten geprogrammeerd. Van 'macramé, knoop je kunstwerk' in De Krim tot 'programmeren in Scratch' in Lutten. Van 'Tiktok Mashup' in de Marslanden tot 'toneel, een voorstelling maken' in Bergentheim. Naast vertrouwde en succesvolle culturele cursussen zijn er dit seizoen ook weer cursussen geprogrammeerd binnen kunst & techniek zoals: 'programmeren met Micro:bit, Scratch of Blue Bot', 'vloggen doe je zo' en 'teken je eigen wereld in 3D'. Met 90 verschillende cursussen, die vaak maar één euro per les kosten, is er voor alle kinderen in de gemeente Hardenberg dicht bij huis volop de gelegenheid om te ontdekken wat ze het leukste vinden om te doen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.gewoonactief.nl (onder 'kunst en cultuur' > 'Cultuurkoepel Vechtdal'). Inschrijven kan tot uiterlijk 5 februari 2021. De cursussen starten half maart. Sommige populaire cursussen zitten al snel vol, wacht dus niet te lang met online aanmelden.