Hardenberg

Voorbeschouwing PH Almelo - Mariënberg

Door de redactie

Zaterdag 9 maart reist voetbalvereniging Mariënberg naar Almelo waar op sportpark Schelfhorst aan de Veenelandenweg nummer 34 PH Almelo de gastheer zal zijn. Het is niet langer meer de vraag of PH kampioen van de derde klasse D wordt maar wanneer. Het duel staat onder leiding van de heer André Willems en hij fluit om 15.00 uur voor het eerst op zijn fluit.

Na zestien wedstrijden in de huidige competitie en PH is de enige ploeg die nog steeds niet verloren heeft. Naast de veertien winstpartijen speelden ze maar twee keer gelijk. In november van het vorige jaar hield Bergentheim PH thuis op 2-2 en een kleine maand terug verraste DES Nijverdal bijna de trotse koploper en hielden ze de geelzwarten keurig op een 1-1 remise. Vierenzestig goals voor en maar tien tegen. Indrukwekkende cijfers, een doelsaldo van plus 54. De voorsprong op nummer twee, Bergentheim, bedraagt acht punten. Bergentheim lijkt tevens de enige overgebleven ploeg die nog roet in het Almelose eten kan gaan gooien. PH herbergt gewoon te veel kwaliteit en gaat in een heerlijke zetel richting het terechte kampioenschap. Vorig jaar, om precies te zijn 20 oktober, kreeg Mariënberg geen poot aan die welbekende trapper. De eerste twintig minuten mocht Mariënberg nog een beetje hopen tegen beter weten in. Maar hoop werd uitgestelde teleurstelling. PH won vrij simpel en dik verdiend met 0-3 op het Westerpark. Mariënberg kreeg de complimenten maar de punten gingen mee terug in de tas richting Almelo. Toch zal elke club die het nog mag opnemen tegen de aanstaande kampioen de resterende tien wedstrijden het zekers gaan proberen. Namelijk stunten tegen PH Almelo. Een gelijkspel tegen PH zal reeds aanvoelen als een overwinning en misschien een smerige nederlaag als de absolute slagroom op de roodzwarte taart. PH heeft misschien meer te verliezen dan dat er te winnen valt. Als je er een koude scorebordjournalistiek op loslaat komt PH statistisch gezien steeds dichterbij de eerste nederlaag. Of worden ze ongeslagen kampioen en blijven ze vervolgens 26 wedstrijden ongeslagen? Dat zou een hele knappe prestatie zijn.

De laatste drie wedstrijden in competitieverband wist Mariënberg wel te winnen tegen niet de minste tegenstanders. Het geloof is er zeker. De wil ook, dat kan haast niet anders. Winnen van PH in Almelo, daar kun je mee thuiskomen. Dwing je respect af bij de andere clubs in de derde klasse D. Maar komt het ook zover? Wat heeft twee weken niet voetballen in competitieverband gedaan met het elftal van trainer Niels van 't Hoog? Zijn de oefenpotjes tegen Bruchterveld en tweede klasser SV Gramsbergen het juiste medicijn geweest om het virus aan te wakkeren, de koorts vast te blijven houden?

PH is voor de trainer van Mariënberg geen onbekende. Hij trainde en voetbalde er tot voor kort. Hij zou niets liever willen om op sportpark Schelfhorst een stunt uit te halen.

Bovendien kan Mariënberg de punten hard gebruiken want onderin zit het allemaal behoorlijk dicht op elkaar. Als je wint kunt je zomaar enkele plekken stijgen maar bij punt(en)verlies komt het degradatiespook weer ernstig buurten rondom je sportpark.