Hardenberg

Voorbeschouwing OZC Ommen - Mariënberg

Door de redactie

Zaterdag 18 mei reist voetbalvereniging Mariënberg naar sportpark Westbroek in Ommen waar OZC de gastheer is. Het duel staat onder leiding van de heer Gerwin Moeken uit Hardenberg en hij fluit om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit.

'Van Paardeweide tot Westbroek'. Dat is de titel van het glossy jubileumboek van OZC want dit jaar bestaat OZC namelijk zestig jaar. Opgericht op 22 april in het jaar 1959. De Paardeweide is er nog steeds. Namelijk het eerste hoofdveld, daar waar de matadoren van het eerste uur hun kicksen onderbonden. De benen afspoelde onder een koude een kraan. Vervolgens verhuisde OZC naar de Rotbrink en wij naar het oude sportveld in Beerzerveld met die befaamde OAD-bus wat dienst deed als veredele kantine. Eind jaren zeventig kwamen wij terecht op het huidige sportpark, het vertrouwde Westerpark en OZC voetbalt alweer enige tijd op het moderne sportpark Westbroek. OZC wist vorige week ook dat het nog minimaal een seizoen derde klasse zal spelen. Het elftal van trainer Martijn Berger zal met gemengde gevoelens terugdenken aan deze competitie-jaargang. Waar Mariënberg weinig potten brak wisten de geelhemden tevens niet veel dingen stuk te slaan.

Nu zijn alleen Juliana'32, DES Nijverdal en Voorwaarts nog met deze problematiek opgezadeld. Benieuwd hoe deze strijd zich zal ontwikkelen de laatste twee duels. Zo staat OZC maar twee punten boven Mariënberg. Ze houden voorlopig de zevende stek warm. Mariënberg staat op de negende plaats. Ze kunnen nog zes punten scoren uit de laatste twee duels.

De eerste wedstrijd van dit seizoen tussen Mariënberg en OZC, zaterdag 6 oktober van het vorige jaar, was een regelrechte blamage. Mariénberg verloor met 1-4.