Hardenberg

Voorbeschouwing Mariënberg ¿ Blauw Wit'66 Holten

Door de redactie

Zaterdag 25 mei is voetbalvereniging Mariënberg op het Westerpark gastheer voor de voetballers van voetbalvereniging Blauw Wit'66 uit Holten. Het duel staat onder leiding van de heer John Schumer en hij fluit om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit.

De dag waarvan je wist dat die zou komen. Namelijk de laatste reguliere voetbalzaterdag in de derde klasse D, editie '18/'19. Nog twee keer 45 minuten voordat zij er met z'n allen een open eind aan breien.

Of laat Mariënberg wederom steken vallen? Duel nummer 26 willen zij thuis voor het hondstrouwe publiek in stijl afsluiten. Namelijk met drie punten en dus een zege. Bovendien hebben zij sportief nog een zak vol appels te schillen met tegenstander Blauw Wit'66.

De ploeg van trainer Hellwich Machielsen moest het afgelopen seizoen door flink wat zure appels heen bijten, kwam steevast een schoenlengte te kort om te scoren in het vijandelijke doel. Slechts drie overwinningen viel er tot nu toe te noteren op het tussenrapport. Blauw Wit zat te vaak in de hoek waar de klappen vielen. Te veel kleine nederlagen, het verhaal van een teleurstellend seizoen in een notedop volgens de correspondent van de club. Binnen twee jaar van een trotse tweede klasse helemaal terug naar de kelder van het amateurvoetbal in de vierde klasse. Blauw Wit'66 degradeerde voor twee weken terug definitief.

Vorig jaar, 13 oktober om precies te zijn, verloor Mariënberg in Holten met 3-2. Destijds stond Mariënberg na dit resultaat kleurloos onderaan, met 1 punt uit vier wedstrijden. Blauw Wit haalde hierna nog maar twee zeges op. Tegen Voorwaarts en OZC. Verder verloor het maar liefst 19x en speelde het 3x gelijk. Cijfers die boekdelen spreken, de rekening werd gepresenteerd aan de blauwwitten. Een verloren en teleurstellend seizoen. Bij Mariënberg stond na 9 gewonnen wedstrijden, 2 gelijke spelen en 14 verloren duels de gezichten van spelers, de technische staf en de supporters regelmatig op standje onweer. Gelukkig trokken de buien net op tijd weg, liet de zon zich gelden en was iedereen weer goedgemutst. Met de hakken over de slot, net een voldoende. Bij winst kunnen zij misschien nog een plekkie op de ranglijst stijgen.

Team 35+ organiseert zaterdag 25 mei het afsluitende feestje van dit seizoen. Met ondermeer springkussens, schminken en suikerspinnen voor de kinderen. Een vijftigtal, of misschien wel een honderdtal oud-eerste elftalspelers zullen acte de présence geven op het Westerpark. De vedetten van weleer, De Golden Oldies, zijn opgetrommeld uit den ouden doos! Mooie verhalen van eerder worden nog eens afgestoft en voorzien van nieuwe roodzwarte glans!