Hardenberg

Voorbeschouwing Mariënberg ¿ AJC'96

Door de redactie

Zaterdag 9 november is voetbalvereniging Mariënberg gastheer op het Westerpark voor Achilles Juliana Combinatie 1996 uit Losser.

AJC'96 heeft mooie geschiedenis, al is de club AJC'96 officieel nog maar 23 jaar oud. De club van trainer Erik Hellegers bestaat eigenlijk uit twee oude clubs die haar bestaansrecht in de jaren twintig reeds hadden bewezen. VV P.J. (Prinses Juliana) werd opgericht in juni 1920, VV T.A.R. (Tot Achilles Roem) kwam tot wasdom op 1 mei 1923. Je vindt de kleuren van de voormalige Losserse clubs nog terug in het tenue van AJC'96. Het blauw van T.A.R. en het rood-witte van P.J.

Tot aan het seizoen '16/'17 speelden ze haar wedstrijden op de zondag. Een stabiele derde klasser was het, met soms een uitschieter naar de tweede klasse toe, soms een uitglijder naar beneden.

Tijdens het seizoen '17/'18 stroomde AJC'96, volgens de regels van de KNVB, in het laagste amateurniveau van het zaterdagvoetbal in. Het eerste jaar werden ze keurig zesde, vorig jaar werden ze glansrijk kampioen. AJC'96 staat voorlopig terug op de dertiende stek. Eén keer winst (Kloosterhaar), twee keer gelijk (SVVN en vorige week OZC) en vier keer verlies (Bruchterveld, De Esch, Hellendoorn en ASV'57). In deze fase van de strijd zegt het nog niet alles. Mariënberg staat op de zevende plek. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Stan Endeman die Mariënberg voor de tweede keer dit seizoen mag fluiten.