Hardenberg

Voldoende carbid en ballen bij van Lenthe

Door de redactie

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Om de zorg toegankelijk te houden, moest er ingegrepen worden. Het kabinet heeft besloten dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Maar hoe zit het met al het vuurwerk wat al was ingekocht?

"Zoals u weet geldt er dit jaar een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Dit verbod heeft tot doel om de ziekenhuizen te ontlasten. Maar ik vrees dat het verbod juist averechts werkt, omdat de liefhebbers zich niet zullen laten tegenhouden en nu massaal illegaal vuurwerk in het buitenland kopen", aldus Henk van Lenthe uit Hardenberg. Hij verkoopt al jaren vuurwerk aan de Jan Weitkamplaan 8F in Hardenberg.

Illegaal vuurwerk

Henk vervolgd: "Dit Illegale vuurwerk voldoet niet aan de Nederlandse richtlijnen. En omdat illegaal vuurwerk veel zwaarder is zal de zorg waarschijnlijk meer belast worden dan het met de verkoop van legaal vuurwerk het geval zou zijn. Om toch een leuke dag te hebben met vuurwerk zijn wij overgestapt op de verkoop van categorie 1 vuurwerk. Dit vuurwerk mag wel verkocht worden aan kinderen vanaf twaalf jaar. Het gaat hierbij om sterretjes, grondbloemen, fonteinen en pakketten. Als reactie op het vuurwerkverbod hebben wij het assortiment van het kindervuurwerk uitgebreid en hebben we wel twintig soorten kindervuurwerk".

Carbid schieten

Carbidschieten is volgens de APV alleen toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot 2.00 uur 's nachts. Sinds 15 december gelden strengere regels. Nederland is in lockdown. Dat betekent 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Buiten mag een groep niet groter zijn dan 2 personen, tenzij de groep uit mensen uit hetzelfde huishouden bestaat. U mag dus niet met meer dan 2 personen carbidschieten. "Toen ons kabinet toestemming gaf om in de buitenwijken met een melkbus te schieten hebben wij de verkoop van carbid en ballen, meer aandacht gegeven en zijn wij één van de weinige verkopers van carbid en ballen in gemeente Hardenberg. "Omdat wij nog volop kindervuurwerk, carbid en ballen hebben, kunt u nu bij ons online vuurwerk, carbid en ballen bestellen. Bestellen kan per mail naar info@vanlenthe.nl of telefonisch 06-21582860. Afhalen kan vanaf 29 december tot 31 december. Geen PIN, ook bezorgen wij gratis in de regio Hardenberg bij bestellingen vanaf vijftig euro.