Hardenberg

Voetbalschoen

Door de redactie

Jongste zoon is volledig hersteld van zijn kruisbandblessure. Anderhalf jaar geleden scheurde de band tijdens een onschuldige actie op de training volledig af en was hij een jaar uit de running. Nu speelt hij als jongste speler op proef in het eerste van Hardenberg '85. Resultaat van keihard werken tijdens het revalideren. Hier spreekt een trotse vader.

Door Bert Nonkes

Mijn kinderen streven mij aan alle kanten voorbij: dochter qua schoolprestaties, oudste zoon qua muzikaliteit en jongste zoon voor wat betreft voetbalcarrière. Ik geniet daarvan. Ik voetbalde vroeger bij SJS Stadskanaal. Shirts (te stug), broeken (te klein) en sokken moest je verplicht kopen bij Intersport. Dan kreeg je bonnen die je moest inleveren bij de club. Daar kreeg de club dan weer korting op de ballen van. Gedwongen winkelnering. Voetbalschoenen waren er in de merken, Adidas, Puma en Quick. Ik mocht alles kiezen als het maar Quick was. Tegenwoordig een kek merk, toen praktisch, plastic en goedkoop. De andere merken waren van leer en dus te duur.

Ik was dertien toen ik tegen Adidas voetbalschoenen aanliep. Over van de collectie van het jaar daarvoor. Zwart met een venijnige kleur geel maar met de begeerde drie strepen én schroefnoppen. Omdat ze afgeprijsd waren en twee maten te groot ("dan heb je er volgend jaar ook nog wat aan"), kreeg ik ze. "En voorzichtig met die dure schoenen!" De eerste de beste training, bij het zoeken naar een verdwaalde bal in de bosjes, schopte ik tegen een tak en een gat in mijn schoen. Tot op de dag van vandaag heb ik dat nooit aan mijn ouders verteld en stond ik tot het eind van mijn carrière altijd met één natte voet te voetballen, zelfkastijding voor mijn onvoorzichtigheid.

Had ik al verteld dat jongste zoon al twee keer heeft gescoord? En mooie goals!

De column even sToren wordt verzorgd door Henk Leemhuis, Karin van Dijk, Bert Nonkes, Adrian Verbree en Anja Dalhuisen.