Hardenberg

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers in Hardenberg

Door de redactie

Zowel AZC-bewoners als statushouders die al in de gemeente Hardenberg wonen, hebben een steuntje in de rug nodig. Voor hen zoekt VluchtelingenWerk vrijwilligers.

Thijs is juridisch vrijwilliger op een AZC en vertelt: "Het is heel erg inhoudelijk, je leert er veel van. Ik vind het zelf leuk om juridische vragen op te lossen en dingen uit te pluizen. Elke dag is anders, je valt van het ene uiterste in het andere: van diepe ellende tot hele grote vreugde. Ook het contact met de cliënten vind ik erg mooi, je krijgt toch een bijzondere band met ze". Een juridische vooropleiding is beslist geen vereiste. Met cursussen en trainingen van VluchtelingenWerk kun je asielzoekers goed verder helpen. Ook kun je terugvallen op de juridische helpdesk van VluchtelingenWerk Nederland en op de teamleider.

Kinderen op een AZC

In Nederland groeien duizenden vluchtelingkinderen op in een AZC. Zij blijven vaak in de 'overleefstand' staan: zij zijn zich vaak zeer bewust van hun onzekere situatie en hebben veel zorgen. Deze kinderen vormen een kwetsbare groep en verdienen daarom onze aandacht. Voor hen worden er elke woensdag inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd.

Statushouders in Hardenberg

Als je status hebt en in de gemeente komt wonen, begint het eigenlijk pas. Dan moet een vluchteling zelf zijn weg leren vinden in de Nederlandse samenleving. Maar in het begin kan iemand dat niet alleen. Daarom helpen maatschappelijke begeleiders een vluchteling op weg.

Meld je aan

Interesse in een van deze vrijwilligersfuncties? Neem dan voor meer informatie of aanmelding contact op met vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl. U kunt ook meer informatie vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/hardenberg en kijk bij vacatures.