Ommen

Vlindertuin bij de Kinderboerderij verrijkt met banken en tafel

Door de redactie

Helaas zullen bezoekers van de Kinderboerderij en de vlindertuin in Ommen vanwege de coronamaatregelen nog moeten wachten tot 1 juli voor ze gebruik kunnen maken van de stevige banken en tafel die zaterdag 23 mei geplaatst zijn in de vlindertuin.

De zeer solide picknickset van 4,5 cm massief eikenhout is gemaakt door Wilko van Burken, eigenaar van Scannjuta uit Hoge Hexel. Er was heel wat mankracht voor nodig om de stoere set op de goede plaats in de vlindertuin te krijgen, dus ook een aantal leden van VNM De Vechtstreek en de zoon van Van Burken hielpen mee.

De picknickset is ter nagedachtenis aan de in januari 2019 overleden oud-penningmeester van de vereniging, die de natuur in het algemeen en de Vechtstreek in het bijzonder een warm hart toedroeg. Op een van de banken komt een gedenkplaatje aan hem. Dan zal de picknickset officieel in gebruik genomen worden. In september 2018 was de opening van de vlindertuin, waarbij de penningmeester nog aanwezig was en er volop van genoot.

Vlindertuin

De vlindertuin is een initiatief van De Vechtstreek en met name bestuurslid Henk Ruiter heeft veel tijd en energie gestoken in het realiseren ervan. Inmiddels is de vlindertuin volgroeit en zijn er op zomerse dagen talloze vlindersoorten te vinden. Bezoekers kunnen daar straks in alle rust genieten van de kleuren en geuren van de bloemen en planten en natuurlijk van de vele soorten vlinders.