Ommen

Vliegeren voor wereldvrede

Door de redactie

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt aan de Haven Oost in Ommen 'One Sky One World' plaats. Vliegeraars uit binnen- en buitenland laten dan hun, veelal zelfgemaakte, vliegers op ter bevordering van de wereldvrede. Allen hebben een persoonlijke boodschap ter bevordering van de wereldvrede, gelijkheid en broederschap, ongeacht ras, status of religie.

Door gebruik te maken van het multiculturele symbool van de vlieger en de oceaan van de lucht die we allemaal delen ontstaat de erkenning en de vrijheid. Riks Siemons doet al sinds het begin (1985) jaarlijks mee aan One Sky One World (OSOW). Hij noemt de wereldvrede een nobel streven en vindt het een mooie uiting om daar middels de vliegers aan bij te dragen.

Tijdens OSOW zijn er diverse activiteiten, zoals workshops vlieger maken, Landart en natuurlijk vliegeren met kleine en grotere vliegers. Op zaterdagavond is er bij gunstig weer het verlicht vliegeren en de expositie in het vliegermuseum is voorzien van mooie verlichting, zodat de vliegers een bijzondere uitstraling krijgen.

Museum

Stichting Space Art is initiator van het eerste en enige Vliegermuseum in Nederland (sinds 2012) en organisator van OSOW in Ommen. Siemons vliegert al sinds zijn prille jeugd en heeft inmiddels een heel museum vol zelfgemaakte vliegers en met vliegers van internationale (gast-)exposanten. De jongste aanwinst voor het Vliegermuseum is de bijzondere collectie Kleine Vliegers van de vorig jaar overleden Harm van Veen (93), hij was leraar en heeft drie boeken geschreven. Ook is de grootste Vlieger postzegelverzameling van Europa te bewonderen en natuurlijk echte vliegers vanuit de hele wereld met als oudste exemplaren vogelvliegers uit 1910.

Activiteiten

De Stichting Space Art is op zoek naar doorstartmogelijkheden middels locatie, vrijwilligers, instellingen en particulieren om de voortgang van dit unieke Vliegermuseum met zijn activiteiten te kunnen waarborgen. Dus komt allen naar OSOW aan de Haven Oost en waardeer dit nobel streven. Toegang tot het festival en Museum zijn helemaal gratis. Voor meer informatie: www.space-art.nl / info@space-art.nl.