Hardenberg

Vijf nieuwe autoroutes Proeven van het Platteland onthuld

Door de redactie

Overijssel kan dit voorjaar volop smakelijk ontdekt worden met de nieuwe van de vereniging het Tuinpad autoroutes 'Proeven van het Platteland.' De Vereniging het Tuinpad Overijssel presenteerde daarvoor op 4 april bij Hoeve Bosman in De Krim een autoroutekaart. De autoroutekaart werd officieel in ontvangst genomen worden door de heer Goos Verbeek (voorzitter van vereniging het Tuinpad) en Wim Viskaal (penningmeester van de vereniging).

De te presenteren autoroutekaart is voorzien van vijf autoroutes die langs Overijssels streekproducten producenten gaan met een eigen verkooplocatie. De autoroutes op de kaart doen ruim 50 locaties aan waar van streekproducten kan worden genoten of worden gekocht. De autoroutekaart is door De Vereniging het Tuinpad ontwikkeld om gasten die verblijven bij de Tuinpad leden in de provincie Overijssel te laten genieten van het smakelijke Overijsselse platteland.

De vijf autoroutes gaan door de Overijsselse IJsseldelta, Weerribben-Wieden, het Vechtdal, Twente en door Salland. Het streekproduct aanbod van de deelnemende locaties is gevarieerd. Zoals aardbeien, asperges, bessen, bier, fruit, jams, kaas, vlees, wijn, ijs en zuivel etc. Ook de lengte van de autoroutes varieert van 60 tot 150 kilometer. Om optimaal te kunnen genieten van al het lekkers dat in Overijssel ambachtelijk en kleinschalig gemaakt wordt zijn op de autoroutekaart tevens de openingstijden van alle deelnemende bedrijven aangeven.

De autoroutes kunnen gestart worden bij alle deelnemende streekproducten producent, maar ook bij de 24 alle Tuinpad leden. Tevens is de autoroutekaart straks verkrijgbaar bij alle Tuinpad leden en de deelnemers auto routekaart en Arthuur Routeverhalen deelnemers in Overijssel en verschillende TIP locaties.

De Vereniging het Tuinpad is een vereniging van kleinschalige ondernemers op het Overijsselse platteland. Alle leden hebben een eigen unieke locatie op het platteland en zijn allemaal actief in de recreatieve sector en/of als streekproducten productie. De vereniging heeft als doel economische plattelands activiteiten te stimuleren. De autoroutekaart 'Proeven van het Platteland' zorgt dat niet alleen de gasten bij de Tuinpad leden plezant kunnen genieten van het Overijsselse platteland, maar ook dat de verkoop van Overijsselse streekproducten wordt gestimuleerd. De autoroutes zullen door Tuinpad leden ook als een smakelijk plattelands arrangement worden aangeboden.

De autoroutekaart 'Proeven van het Platteland' is in samenwerking tot stand gekomen tussen het Tuinpad en De Vries Kartografie bv. uit de Wijk, makers en uitgevers van Buiten Beleving.

Voor meer informatie over de autoroutekaart kijk op : info@tuinpad.nl

Voorzitter Goos Verbeek (voorzitter van vereniging het Tuinpad) en Wim Viskaal (penningmeester van de vereniging ) hebben op 4 april vijf nieuwe autoroutes 'Proeven van het Platteland' onthuld tijdens de presentatie aan een vijftigtal plattelands ondernemers in Overijssel die deelnemen aan deze routes die door geheel Overijssel gereden kan worden.