Hardenberg

Versoepelingen De Stuw en bereikbaarheidsdienst

Door de redactie

De Stuw gelooft in de kracht van mensen verbinden. In de afgelopen periode hebben ze ervaren dat veel mensen, misschien nog meer dan anders, praktische ondersteuning en/of een luisterend oor nodig hadden. En dat ook heel veel mensen bereid waren om iets voor een ander te betekenen.

Met Goed voor elkaar heeft De Stuw vraag en aanbod gekoppeld. Ze hebben mensen en organisaties met elkaar verbonden, meegedacht waar nodig en met telefonische inzet van enthousiaste vrijwilligers hebben ze gezorgd voor een luisterend oor voor wie daar behoefte aan had. Zo is er samenwerking met het Facebook-initiatief 'Helpende Handen Hardenberg', hebben jongeren boodschappen gedaan voor ouderen en zijn er koppelingen met landelijke initiatieven gemaakt. En De Stuw gaat hiermee door.

Daarnaast onderzoekt De Stuw hoe ze in de aankomende tijd hun (ontmoetings-)activiteiten weer kunnen opstarten. Ze houden zich hierbij aan de richtlijnen van de RIVM en kijken per locatie of activiteit wat er haalbaar is. Daardoor kunnen er verschillen zijn en start bijvoorbeeld in de ene kern de Buurtkamer al wel en ergens anders nog niet. De Stuw gaat uit van de mogelijkheden, maar veiligheid staat voorop.

Ook blijft De Stuw bereikbaar Voor iedereen die een vraag heeft, iets voor een ander wil betekenen, of gewoon een praatje wil maken. Telefonisch, 0523-267479, per mail goedvoorelkaar@destuw.nl en per WhatsApp, 06-13286796. Het enige dat per 1 juli verandert zijn de bereikbaarheidstijden en die zijn als volgt: maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur.

Dus neem contact op met De Stuw, De sociaal werkers staan voor je klaar.