Ommen

Verse melk bij Melktap De Vleckiehoeve

Door de redactie

Het melkveebedrijf van de Familie Pullen uit Diffelen is sinds kort eigenaar van een nieuwe melktap. Een mooie aanvulling van een versproduct in het Vechtdal onder de naam De Fleckiehoeve, vernoemd naar de topkoe Vleckie die in 2008 kampioen op de kalverkeuring in Hardenberg was en nu nog steeds vele liters melk geeft.

Uit de melktap kan dagverse melk getapt worden van de Fleckvieh koeien, beter bekend als de Milka koe. Het ras komt uit Oostenrijk en staat bekend om haar duurzaamheid en lekkere volle melk, die een heerlijke, romige nasmaak heeft. Ook is de koe te herkennen aan zijn mooie lichtbruine kleur en het witte hoofd. De melk is niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook zeer geschikt voor het bakken van pannenkoeken of om lekkere yoghurt van te maken.

De tap(zelfbediening) is zeven dagen per week geopend van 7.00 tot 22.00 uur. De melk kost één euro per liter en kan contant of per pin betaald worden in de automaat. Je kunt zelf een fles meenemen, maar deze zijn ook los te koop.

Wil je deze melk komen proeven en beleven? Dan ben je van harte welkom bij: Melktap de Fleckiehoeve, Rheezerweg 115, Diffelen, 0-652181045