Ommen

Verrijk jezelf in het Taalpunt

Door de redactie

In Taalpunt Ommen wordt dagelijks met veel energie gewerkt om iedereen die een beetje moeite heeft met de Nederlandse taal op weg te helpen. Vrijwilligers staan klaar om anderen te helpen hun lees-, spreek of schrijfvaardigheden te ontwikkelen. Ook nu, met corona-beperkende maatregelen, gaat dit mooie werk onder veilige omstandigheden door. Er zijn veel taalvragers, en de taalpunten kunnen zeker nu een extra handje hulp gebruiken.

In de taalpunten werken tientallen vrijwilligers wekelijks een uurtje aan het begeleiden van deelnemers. Ze helpen mensen die hier geboren zijn, of juist in een ander land. De taalvrijwilligers leren over andere culturen, ontdekken nieuwe verhalen en krijgen veel voldoening van de successen die gevierd worden met de deelnemers. De deelnemers ontwikkelen hun spreekvaardigheid en leren beter lezen en schrijven in de Nederlandse taal. De taalpunten doen hun werk in en vanuit de Bibliotheek. De afgelopen tijd zijn al heel veel mensen geholpen met het ontwikkelen van basisvaardigheden. Naast taal zijn dat andere vaardigheden die nodig zijn om mee te doen in de maatschappij, zoals rekenen, omgaan met een computer, persoonlijke financiën en communicatie met de overheid.

Een vrijwilliger in het Taalpunt hoeft geen docent te zijn. Iedereen kan een ander helpen, door een uurtje per week van zijn tijd te geven. Het Taalpunt ondersteunt alle vrijwilligers met adviezen, materialen en goede tips om mensen zo goed mogelijk en op maat te helpen. Is het iets voor jou? Of wil je meer weten? Kijk dan het filmpje via de pagina www.bibliotheeksalland.nl/taalpunt of mail naar taalpuntommen@bibliotheeksalland.nl.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer