Ommen

Verplaatsing openstelling Beeldentuin Witharen

Door de redactie

De tuin ligt er prachtig bij, de krentenboom bloeit, maar Beeldentuin Witharen zal voorlopig leeg blijven. Vanwege de crisis rond het coronavirus zal de openstelling van de Zomerexpositie 2020 van Beeldentuin Witharen verplaatst worden naar begin juni.

De traditie, om bij de start van de Zomerexpositie een grote opening te houden om het seizoen in te luiden, zal dit jaar dan ook niet plaats vinden. De tuin en het terras blijven voorlopig leeg. Ondertussen wordt er hard gewerkt door de kunstenaars om de beelden te maken voor de expositie in de tuin en voor de extra expositie '75 jaar Vrijheid'. Op de website kan je vast een kijkje nemen en informatie vinden over de exposanten die in de Beeldentuin exposeren en de kunstenaars die deelnemen aan de expositie '75 jaar Vrijheid'.

"Een groot deel van onze doelgroep, net als wijzelf en de kunstenaars die bij ons exposeren, behoren tot de 'kritieke' leeftijd. Wij willen er op geen enkele manier verantwoordelijk voor zijn dat mensen bij ons, of via ons besmet raken. We hopen van harte dat we vanaf 2 juni weer bezoekers kunnen ontvangen in onze Beeldentuin. Maar houdt voor de zekerheid onze website in de gaten, alles kan zomaar nog anders worden in deze rare tijd" , aldus Louis van Vilsteren en Thea Dijkema, initiatiefnemers van Beeldentuin Witharen.

Wel is het mogelijk een afspraak te maken als er vragen zijn over de meubels van Louis of over de keramiek van Thea. Louis kan als meubelmaker zijn werk zonder problemen blijven doen, hij werkt alleen, en datzelfde geldt voor Thea als keramiste. Louis: 06-27876388; Thea: 06-052344304.

Bezoeken

De Zomerexpositie van Beeldentuin Witharen is te bezoeken van 2 juni tot en met 27 september van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur aan de Witharenweg 24 , 7738 PG Witharen, gemeente Ommen, www.atelierwitharen.nl

Beeldentuin

De deelnemende exposanten aan de Beeldentuin zijn: Jannetta Bron , Kloosterhaar, glas; Bob Wierenga, Zwolle, steen;Jannie de Ruiter, Gouda, steen;Marcel Timmers, Ridderkerk, RVS/cortenstaal; Anne Huster, Havuxbeck(dtsl), steen,keramiek; Lindeblad Glaskunst, Ommen, glas; Lia van Rhijn, Zuidwolde, keramiek; Henk van der Vegt, Vroomshoop, glas; Karel Sterk, Kollum, keramiek; Dolf en Louise Bierhuizen, Borculo, hout en keramiek.

Exposanten 2020 Galerie de Schaapskooi

De exposanten 2020 Galerie de Schaapskooi zijn van 1 juni tot en met 26 juli: Azat Malikov, Ommen, acryl en olieverf en van 1 augustus tot en met 27 september: Aly Schutte, Ommen, aquarel en acryl

Expositie 75 jaar Vrijheid

De deelnemers aan de expositie 75 jaar Vrijheid zijn: Rieta van Capelle, Ommen: schilderijen; Tineke Langbroek, Dalfsen: collage/schilderen acryl op doek; Margreet van Dulst, Lemele: beelden, hout; Wessel Rozema, Ommen: schilderij acryl op MDF; Wil de Brabander, Den Ham: glas; Henny Lamme, Zwolle: glas; Danielle Tesselaar, Vinkenbuurt: schilderijen,pastel/acryl; Jan van de Wetering, Dedemsvaart: keramiek; Hans Poolman, Zwolle boekbinder/fotograaf; Azat Malikov, Ommen: acryl op canvas; Ingeborg van Breugel, Ommen: schilderij, gedichten; Joke van Eck, Ommen: schilderijen; Hannah van Schelven, Dalfsen: keramiek; Afke van Halen,Zwolle: beeldhouwer; Anita Roggendorf, Ommen, schilderijen; Hetty Overwijk, Ommen: keramiek; Gea Slotman, Ommen: schilderijen; Anne Miek Kuipers, Ommen: schilderijen

Thea Dijkema, Witharen: keramiek; Louis van Vilsteren,Witharen: hout.