Ommen

Vernieuwing brug Dante-Zuid in Ommen

Door de redactie

Midden april vroeg de gemeente Ommen aan wijkbewoners wat ze wilden doen met de verouderde brug in het park van Dante-zuid. Ongeveer 120 omwonende hebben hun suggesties aangegeven door een enquête in te vullen. De uitkomsten uit deze enquête geven aan dat het bruggetje vooral recreatief gebruikt wordt.

Voornamelijk voor het wandelen en fietsen over de brug, maar er wordt ook gevist en er worden eendjes gevoerd. De brug blijkt ook een goede plek te zijn om te kijken naar vogels. Op de vraag wat er moet gebeuren met het bruggetje heeft een grote meerderheid (bijna 80 procent) de voorkeur voor het vervangen van het bruggetje. Er kwamen ook veel tips en leuke creatieve ideeën binnen om andere dingen in het parkje te maken, zoals bijvoorbeeld speeltoestellen, nestkastjes en meer bloemen voor de bijen.

Uit de enquête blijkt duidelijk dat de brug vervangen moet worden. De gemeente gaat hiermee aan de slag en wil dit graag in samenwerking met omwonende doen. In de enquête hebben diverse mensen aangegeven te willen meedenken met de uitvoering van de brug. De gemeente nodigt omwonende uit voor een bijeenkomst waarbij ze samen gaan kijken hoe de brug eruit moet komen te zien. De bijeenkomst is voor omwonende op donderdag 20 juni van 19.30 tot 20.30 uur in het Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5, Ommen.