Hardenberg

Vernieuwing bij Toren Taptoe

Door de redactie

Ook deze zomer vormt de Toren Taptoe één van de hoogtepunten op het activiteitenprogramma dat inwoners en bezoekers van Hardenberg wordt aangeboden. Met onder andere de Rijnmondband, de Beatrix Pipe band en Amigo zijn er aansprekende deelnemers vastgelegd voor de editie van 2019 die plaatsvindt op 21 september. Helemaal nieuw is dat Anya Dalhuisen drie nummers zal zingen.

De RMB, de Show- & Marchingband van de Rijnmondband, heeft zo'n 25 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Naast de vele Taptoes en parades neemt de band ook regelmatig deel aan concoursen en wedstrijden om op niveau te blijven en naar het vierjaarlijkse WMC toe te werken. De RMB telt 48 spelende leden met de minimale leeftijd van zestien jaar.

De Beatrix Pipe band uit Hilversum is opgericht in 1961 en heeft zich sindsdien voortdurend ontwikkelend. Om het muzikale niveau te handhaven neemt de band altijd met veel succes deel aan competities in binnen- en buitenland. Dit onder de bezielende leiding van Pipe Major Marc Stoop en Leading Drummer Tom van Wingerden, geassisteerd door bandstewards Joke van Wingerden, Marrie Bakker en Herman Bakker.

Show & Marchingband Amigo uit Leiden bestaat uit een gemotiveerde groep muzikanten die in haar korte bestaan op vele nationale en internationale evenementen heeft opgetreden, zoals the Belfast Tattoo, The Glasgow Tattoo en de Nationale Militaire Taptoe in Rotterdam. Ook verzorgde deze band mooie marsoptredens, zoals tijdens de Nationale Veteranendag in Den Haag en het bekende bloemencorso in Zundert. De jonge getalenteerde dirigent, arrangeur en muzikaal leider Dennis Hazenoot is verantwoordelijk voor het gehele muzikale repertoire.

Anya

Om een vernieuwing aan de Toren Taptoe door te voeren heeft de Taptoe-commissie Anya Dalhuisen bereid gevonden drie nummers ten gehore te brengen: Bed of Roses, Bloed, zweet en tranen en Love is All. Hierbij wordt ze begeleid door de plaatselijke muziekvereniging CMV. Met alle deelnemende korpsen zal Anya samen met het publiek het Wilhelmus als afsluiting begeleiden. Dit alles met een koud spetterend straatvuurwerk.