Hardenberg

Verhalen en voorwerpen over WOII gezocht

Door de redactie

In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

In april maken RTV Oost en het HCO een tour met een WO2 Café langs vijftien Overijsselse bibliotheken. Iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft is daar van harte welkom. Ook foto's, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten. Op elke locatie zullen deskundigen helpen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

Heeft u een verhaal?

Het WO2 Café is op zaterdag 6 april in Bibliotheek Hardenberg en op donderdag 11 april in Bibliotheek Ommen. U bent van er harte welkom van 12.00 tot 14.00 uur. Kom onder het genot van een broodje uw verhaal vertellen of de objecten laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Meer informatie over het WO2 Café en de touragenda vindt u op www.overijsselviertvrijheid.nl.