Hardenberg

Veel duurzaam hout bij Bouwcenter Concordia

Door de redactie

Al geruime tijd verkoopt Bouwcenter Concordia duurzaam gecertificeerde houtproducten. Middels het inkopen van FSC- en PEFC-gecertificeerde voorraden wordt er in de toekomst gestreefd naar een 100% procent duurzaam gecertificeerde houtvoorraad.

"Mede door de huidige klimaatproblematiek en gewijzigde wet- en regelgeving groeit het besef bij opdrachtgevers dat het gebruik van duurzame materialen bijdraagt aan een oplossing van de klimaatproblemen", aldus Gido Lubbers van Bouwcenter Concordia.

"Wij zijn in onze regio een van de weinige bedrijven die duurzaam gecertificeerd hout verkoopt. Soms is het iets duurder, maar zeker niet in alle gevallen. Bouwcenter Concordia hecht veel waarde aan kwalitatief hoogwaardig en duurzaam gecertificeerd hout".

"Duurzaam bosbeheer is van nu en van de toekomst. Daar is iedereen het over eens. Niet voor niets worden de bossen de longen van de aarde genoemd. Door te kiezen voor duurzaam bosbeheer wordt grootschalige vernietiging van bossen een halt toegeroepen. Stop niet met het kopen en verwerken van (hard)houtmaterialen. Dit maakt het probleem alleen maar groter. Vraag daarom juist naar FSC- of PEFC gecertificeerd hout. Dit is vaak een kleine moeite, maar kan illegale ontbossing en criminaliteit in de landen van herkomst hopelijk terugdringen",gaat Gido verder .

In onzeafhaalmagazijnen hebben we grote voorraden hout liggen in diverse lengtes en afmetingen. Ligt de gewenste afmeting er niet tussen? Met goede contacten in binnen- en buitenland kunnen wij dit snel voor u regelen. En voor de klanten die zelf geen vervoer hebben; hiervoor hebben we aanhangwagens te leen. Materialen kunnen daarnaast op elke (bouw)locatie worden bezorgd.

Bouwcenter Concordia heeft 13 vestigingen in Noord-Nederland en is 6 dagen per week geopend. Kijk op onze websitewww.bouwcenterconcordia.nl voor de contactgegevens en openingstijden.