Hardenberg

Veel animo voor Kerstmarkt Vroomshoop

Door de redactie

De kerstmarkt in Vroomshoop raakt in sneltreinvaart volgeboekt. De inschrijving is pas een maand geopend, maar nu al is bijna 400 meter aan verlichte kramen en attracties geboekt. In totaal verwacht de organisatie uit te komen op een kerstmarkt van meer dan een halve kilometer lang. De kerstmarkt in Vroomshoop is op vrijdag 13 december van 16.00 tot 21.00 uur in de Koningin Beatrixlaan en Julianastraat.

"De aantrekkingskracht van de kerstmarkt in Vroomshoop onder zowel deelnemers als bezoekers groeit. Eerder waren het met name deelnemers uit eigen dorp die zich inschreven. Nu zien we ook steeds meer belangstelling uit andere dorpen en gemeenten. Onder de inschrijvingen van dit jaar zitten ook deelnemers uit Hardenberg, Emmen, Hoogeveen, Enschede, Hengelo en zelfs uit Spakenburg. Verder hebben zich ook dit jaar al tientallen deelnemers uit de gemeente Twenterand ingeschreven, waaronder de nodige verenigingen en goede doelen", zegt Lute Gombert namens de organiserende Oranjevereniging Vroomshoop.

Op dit moment zijn nog twintig verlichte kramen beschikbaar. Die zijn te reserveren via www.oranjeverenigingvroomshoop.nl of via info@oranjeverenigingvroomshoop.nl. Een verlichte kraam van 4x1 meter kan gehuurd worden voor 35 euro. Naast de verlichte kramen van de organisatie is er ruimte voor deelnemers om een standplaats te huren voor een eigen kraam. De prijs hiervoor is vijf euro per strekkende meter. Voor eet- en drinkkramen gelden afwijkende tarieven en regels. Hiervoor kan men contact opnemen met Oranjevereniging Vroomshoop.

Naast de ruim opgezette kerstmarkt met zo'n tachtig kramen is er ook een levende kerststal, een centraal horecaplein, muziek en een overdekt gedeelte met kraampjes in kerkelijk centrum Irene.