Hardenberg

Vedra Runherd nieuwe rozenkoningin

Door de redactie

Wie o wie wordt het nieuwe Rozentrio tijdens de vijftigste editie van Dedemsvaria 2020. Dat was een veel gestelde vraag van de laatste weken in het dorp Dedemsvaart. Deze vraag werd vrijdagavond 6 maart beantwoord tijdens de verkiezing in theaterzaal van De Baron in Dedemsvaart. Na een spannende avond werd uiteindelijk de 19-jarige Vedra Runherd de nieuwe Rozenkoningin met haar hofdames Tara van Bree, 18 jaar en eveneens de 18-jarige Kim Geertman.

Het winnende Rozentrio moest het opnemen met twee andere teams. Met veel vragen per team en individuele moesten zij de jury overtuigen van hun kwaliteiten. Niek Wouda presentator en medebestuurslid van stichting Dedemsvaria gaf aan dat het Rozentrio 2020 het stralende middelpunt zal zijn tijdens Dedemsvaria 2020. Hun taken zijn onder andere dat alle prijswinnaars in het zonnetje worden gezet.

Nieuwe onderdelen tijdens Dedemsvaria 2020

Dedemsvaria week 2020 wordt gehouden van 27 juli tot en met 1 augustus. Het bestuur maakte tevens bekend dat naast de prijsuitreiking van de waterspelen 2019 ook een aantal nieuwe onderdelen tijdens de Dedemsvaria wordt toegevoegd. Met een groots darttoernooi en terug van weggeweest de Korendag staan weer op de agenda. Ook onder andere de Agrarisch dag, wielerronde, Varia run en Timmerdorp zal weer een groot publiek trekken. Naast vele andere nieuwsfeiten werd ook de prijzen overhandigd van de waterspelen. De winnaars waren Leo Westerman en Robin de Kuyper.