Hardenberg

Vechtezomp vaart weer vanuit Hardenberg

Door de redactie

Voor het eerst sinds lange, lange tijd vertrok er op vrijdag 19 april weer een heuse Vechtezomp vanuit stad Hardenberg. Aan boord geen zware lading; wel een politica, een aspergeboer en een 'scheepslading' schippers – de genodigden voor de eerste Aspergetocht, een nieuw ontwikkeld toeristisch vaararrangement dat vanaf nu iedereen kan boeken.

De zomp vertrok vrijdagmiddag vanaf Anjerpunt en Natuuractiviteitencentrum De Koppel voor een tocht over de Vecht met als eindbestemming 'Het Nijenhuis' de aspergeboerderij in Diffelen voor een heerlijke lunch. Daar werd afgemeerd aan de gloednieuwe aanlegsteiger in de meander die hier nog niet zo lang geleden weer is hersteld. Aspergeboer Jan Nijhuis was zelf aan boord. Eenmaal aan vaste wal overhandigde hij het boekje 'Het witte goud uit het oosten' aan een andere meevarende coryfee: CDA-politica en Europarlementariër Annie Schreijer Pierik. Zij greep de tocht met de zomp aan om haar campagne voor de Europese verkiezingen 'af te duwen'. Henk Steenbergen, secretaris/penningmeester van Stichting De Vechtezomp, verzorgde nog wat extra Vechtdalpromotie door het boekje 'Anjerpunten, het Vechtdal binnenstebuiten' aan te bieden aan Schreijer-Pierik.

Vaar mee

Op dinsdag 23 april vaart de Vechtezomp voor publiek, vertrek vanaf de Koppel om 12.45 uur. Er zijn nog plaatsen vrij. Voor reservering kunt u contact opnemen met Henk Steenbergen, 06-10258630. Na dinsdag vaart de Vechtezomp vaker van de Koppel naar Diffelen en terug. Wie wil meevaren kan online een plek reserveren.