Hardenberg

Vechtdalshow op de Boshoek

Door de redactie

De Stichting Kleindieren Tentoonstelling Vechtdal (een samenwerkingsverband Pels en Pluim uit Hardenberg en OKPV uit Ommen) houdt haar jaarlijkse open tentoonstelling voor fokkers van hoenders, dwerghoenders, sier- en watervogels, konijnen, cavia's en sierduiven. De tentoonstelling wordt gehouden in manege 'De Gulden Spoor' op sportpark 'De Boshoek'. Op donderdag 10 oktober werden de dieren gekeurd op raskenmerken en kwaliteit.

Dit jaar mogen ze tevens de Provinciale Bondsshow van Overijssel organiseren. Dit houdt in dat de inzenders uit Overijssel per diergroep Provinciaal bondskampioen kunnen worden. Met als prijs een bondsmedaille.

De speciaal club van Zeldzame Oorspronkelijke Belgische Krielen (ZOBK) houdt dit jaar haar districtshow tijdens deze tentoonstelling en de speciaal club voor Orpingtons en Sussex (NSODC) heeft haar kampioensshow ondergebracht. Tevens wordt de districtshow van de hangoorfokkersclub gehouden.

De Europese klasse staat eveneens op het programma, deze klasse is bedoeld voor dieren, die vermeld staan in de Europese Standaard, maar in Nederland niet erkend zijn. De eendaagse keuring voor cavia's en kleine knagers vindt plaats op zaterdagochtend 12 oktober. Deze keuring begint om 9.00 uur en is toegankelijk voor publiek. Het geheel zal worden omlijst met tal van activiteiten op het gebied van de kleindierensport en voor de kinderen is er weer een konijnenknuffelhoek aanwezig. Er is voor jong en oud een mooie fotopuzzeltocht tussen de kooien. Ook zal er op de tentoonstelling een speciale verkoopklasse worden ingericht.

Openingstijden

De officiële opening van de tentoonstelling is op donderdagavond 10 oktober om 20.00 uur. De tentoonstelling is verder voor publiek geopend op: Donderdag 10 oktober van 19.00 tot 22.00 uur; Vrijdag 11 oktober van 10.00 tot 22.00 uur; Zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 15.30 uur. Leden van verschillende Kleindieren verenigingen zijn dagelijks aanwezig om iedereen, die meer wil weten over deze boeiende hobby, van meer informatie te voorzien. De entree voor volwassenen is 2.00 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis en voor groepen in schoolverband een vrije gift.