Hardenberg

Vechtdalnotities

Door de redactie

In de bundel Vechtdalnotities geven schrijver Lenze L. Bouwers en beeldmaker Gijs Dragt hun impressie weer op het bijzondere Vechtdal. Tijdens het doorkruisen van de streek aan de rivier de Vecht maakte het duo 'notities' in woord en beeld van hoe zij het land en de rivier tussen Gramsbergen en Zwolle op bepaalde momenten hebben ervaren.

De bundel 'Vechtdalnotities' bevat 80 pagina's in kleur. Fotografie in combinatie met poëzie. Gebonden met hard-cover, 17 x 24 cm. Een prachtig vormgegeven boek voor 20 euro bij de plaatselijke boekhandel verkrijgbaar. Bouwers en Dragt geven in Vechtdalnotities een duidelijke visie op de landschappelijke waarde van de rivier die inspireert als symbool voor het stromende leven van iedereen.

Met de Vecht aan de voeten

De Overijsselse Vecht komt bij Gramsbergen Nederland binnen, en loopt vervolgens door de gemeenten Hardenberg, Ommen en Dalfsen om ten noorden van Zwolle uit te monden in het Zwarte Water. De oorsprong van deze unieke regenwaterrivier ligt in het Duitse Münsterland. Zestig kilometer van de 180 kilometer lange rivier stroomt door Nederland. De Vecht baant zich al meanderend een weg door het prachtige Vechtdal. Een landschap met pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een streek waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar nog volop ruimte en rust te vinden is. Een gebied dat zich uitstekend leent voor stevige wandelschoenen en een fiets met picknickmand gevuld met streekproducten.

Schrijver Lenze L. Bouwers en beeldend kunstenaar Gijs Dragt wonen/werken al vele jaren in het Vechtdalgebied met de Vecht aan hun voeten. Zij hebben elkaar gevonden doordat zij beiden hun beleving van het veelzijdige landschap wilden 'noteren'. De een in poëzie en de ander in beeld. Een hoeveelheid 'beeld- en tekstnotities' van beiden zijn bij elkaar gebracht in deze bundel met de titel Vechtdalnotities.