Hardenberg

Vechtdallopers zetten goede prestaties neer in meerdere wedstrijden

Ingezonden

Op Texel werd een Trailrun gehouden over 42,195 meter. Het parcours was door de duinen, weinig verharde paden en veel zand. De laatste jaren doet John Zuidema hier aan mee en ook dit jaar wist hij daar duidelijk een stempel te drukken. In voorgaande jaren werd hij steeds sneller en ook dit jaar was dat het geval. In een goede tijd van 4.00.44 kwam hij net naast het podium terecht als 4de.

Arnoud Magnin Wintercross Zuidlaren

Rob Somsen nam deel aan de cross over 8 km in Zuidlaren. Om sterk in het voorjaar de wedstrijden te lopen wilde hij zich richten op krachtwerk in het crosslopen. In een tijd van 44.35 finishte hij hierbij de mannen 50+

Midwintermarathon Apeldoorn

Een grote groep Vechtdallopers waren samen met Prins Sport naar Apeldoorn getogen. In mooie omstandigheden werden diverse afstanden, 25 km, 10 mijl en 8 km door de deelnemers gelopen. Op de lange afstand werd Gert van de Belt de snelste Hardenberger met een dikke pr in 1.55.03. Dick Kampjes finishte in 1.57.07. Roelof Huisjes maakte zijn debuut op de langere afstand en finishte, in een pr dus, 1.57.43. Jan Broekroelofs kwam ook met een fraaie PR over de finish in 2.12.15 en Martien Kuilder finishte ook met een dikke pr in 2.14.45.

Bij de dames was Sharon Dekker de snelste Hardenbergse op deze lange afstand in een tijd van 2.14.45 . Geke Tempelman wist ook een fraaie PR neer te zetten door in 2.14.55 te finishen.

10 Engelse mijlen

Op deze afstand wisten alle Vechtdallopers met een PR te finishen. Miranda van de Berg kwam in een solorace in 1.25.31 over de finish met vlak achter haar de dames die vorig jaar waren gestart met hardlopen in Slagharen Judy en Merle Arkes. Gezamenlijk hadden zij met zijn tweeën besloten deze afstand af te leggen en in 1.25 59 kwamen zij zo over de finish.