Hardenberg

Vechtdallopers weer actief door deel name aan verschillende wedstrijden.

Ingezonden

De TIB Finishing Lemelerbergloop de crosswedstrijd op de Lemelerberg

Zaterdag 2 november werd er gecrost op de Lemelerberg over 2 afstanden de 5,3 en 10,8 km. Deze loop staat bekend als een bijzonder zware wedstrijd vanwege de vele beklimmingen. Rob Somsen had besloten hier de 5 km te lopen. In een tijd van 27.15 kwam hij als 10de zeer tevreden over de finish.

Hondsrug Forest run Emmen

Zondag 3 november werd er in Emmen een wedstrijd gehouden over 5 en 10 km, de zogenaamde Hondsrug Forest run , een oude cross verpakt in een nieuwe naam.

In deze bosloop waren mooie plekjes rond Emmen verwerkt en nadien kon men genieten van een origineel Drents hapje en drankje. Drie dames van de Vechtdallopers waren hier aanwezig om de 5 km te lopen. Alies ten Brinke kwam in deze bosloop tot een tijd van 34.09 min. Jeanet ter Haar is in opbouw van haar hardlopen en finishte in 43.18 min direct gevolgd door Renate Zomer in 43.58min

Den Haag Parnassia Laan van Meerdervoort Loop 2019 Special Edition

In Kijkduin werd zondag 3 november de Parnassialoop gehouden. Normaal is deze loop over 5 en 10km voor een gedeelte over de langste laan van Den Haag, de laan van Meerdervoort. De 5 km was bijzonder zwaar doordat de 1ste en laatste km door het mulle zand moest worden geploeterd. Adri Deemter liep op deze afstand en na flink afzien werd hij 9de overal over deze afstand van 5,25 in een tijd van 25.05. Op de langste afstand van 10 km moesten de deelnemers 3 km langs de vloedlijn, door de duinen en de laatste 2 km over het zand terug naar de finish. Anita Deemter liep hier mee en wist in een tijd van 54.53 te finishen.

New York

Sandra Polhaar had besloten om de marathon te lopen, niet de eerste de beste maar die van New York. Na een lange voorbereiding om te wennen aan de kilometers en om niet geblesseerd te raken ging zij zondag behouden van start. New York staat bekend om de hoeveelheid deelnemers en dat bij de start op de Verrazzano Narrows bridge een drukte van belang is wat de start moeizamer maakt. Sandra heeft de afstand kunnen afleggen in een tijd van 4.45.34