Hardenberg

Jasper van den Heuvel op winst in de Pima-Acon Vechtdalrally

Door de redactie

Met elf seconden voorsprong op de nummer 2 Michiel Becx wist Jasper van den Heuvel met naast zich navigatie Lisette Bakker de zege van de Prima-Acon Vechtdalrally op zijn naam te schrijven. Een zeer speciale editie van de Vechhtdalrally omgeven door strenge corona maatregelen. Om die reden ook werd de rally zonder publiek verreden, en was het serviceterrein alleen toegankelijk voor rijders en monteurs.

Jasper van de Heuvel liet er vanaf begin geen twijfel over bestaan waarvoor hij gekomen was. De volle winst. Verwoede pogingen van zijn directe concurrenten in de R5 klasse ten spijt, op van den Heuvel stond geen maat, en bracht zijn Ford Fiesta R5 met 11 sec voorsprong aan het eind van de zaterdagmiddag als eerste over de finish.

De Vechtdalrally is de eerste Nederlandse rally die verreden kon worden na het uitbreken van het covid-19 virus. Normaal zou op de 19e September de Hellendoornrally verreden worden. Het lukte dit jaar vanwege de bijkomende maatregelen niet om het evenement dit jaar te organiseren. De Vechtdalrally, normaal verreden in Juni, maar dit jaar ook afgelast ivm het virus, kon zodoende doorschuiven naar de 19e september.

Publiek

Het publiek werd opgeroepen om niet naar de proeven te komen, hier is massaal gehoor aan gegeven, de organisatie had vanaf de proeven een live stream opgezet zodat de thuisblijvers toch de verrichtingen van de coureurs konden volgen. Voor de volledige uitslag kijkt u op https://www.vechtdalrally.nl

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer