Hardenberg

Vechtdal Overijssel; de plek waar iedereen zorgeloos kan genieten

Door de redactie

Er zijn veel toegankelijke locaties in het Vechtdal. Echter, de informatievoorziening kan nog verbeterd worden, zodat elke bewoner en bezoeker weet waar deze toegankelijke locaties of activiteiten te vinden zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een rolstoelvriendelijke accommodatie of locatie, toegankelijke routes of activiteiten die voor mensen met een beperking toegankelijk zijn.

Zorgeloos genieten Vechtdal

'Vechtdal Overijssel' staat bekend als de regio waar jaarlijks vele bezoekers recreëren, overnachten en genieten van de rust, ruimte en de natuur. Het vrijetijdsaanbod is enorm in ontwikkeling. Ondernemers zijn zich ervan bewust dat het product vernieuwd en ontwikkeld moet blijven worden om toekomstige gasten te kunnen bedienen. Er is een groeiende doelgroep bezoekers, mede door de vergrijzing, die meer en meer behoefte heeft aan toegankelijkheidsaanpassingen en zorg tijdens vakantie. Om dit optimaal in te richten werken ongeveer vijfendertig ondernemers en organisaties samen binnen het 'Leader project Zorgeloos genieten Vechtdal'.

Meest toegankelijke regio

Doel is dat 'Vechtdal Overijssel' de meest toegankelijke vakantieregio van Nederland wordt waar iedereen kan recreëren ongeacht zorg- of hulpbehoefte. Enerzijds worden producten en diensten verbeterd en anderzijds wordt de informatievoorziening geoptimaliseerd en gecentraliseerd. Om de informatie over toegankelijkheid goed in te richten, hebben we de bewoners binnen de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Staphorst nodig. Samen kunnen we het aanbod goed inzichtelijk maken, zowel op de website www.vechtdaloverijssel.nl, als in een nieuw te ontwikkelen brochure over 'Zorgeloos Vechtdal'. Beide producten worden in de nationale week van de toegankelijkheid, van 7 tot 11 oktober 2019, gelanceerd.

Help mee om het Vechtdal toegankelijker te maken

Hierbij roepen we bewoners op toegankelijkheidsinformatie aan te leveren bij 'Vechtdal Marketing'. Ken je rolstoelvriendelijke accommodaties, dagrecreatie, horeca en/of toegankelijke plekjes in de natuur? Laat het voor 14 augustus 2019 weten en maak kans op een diner voor twee personen bij restaurant 'De Troubadour', in de 'Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland', Hardenberg. Aanmelden kan op: www.vechtdaloverijssel.nl/toegankelijk.