Hardenberg

Vechtdal kliniek Hardenberg sluit

Door de redactie

De Vechtdal kliniek voor psychiatrische hulp in Hardenberg gaat dicht. Door gebrek aan gekwalificeerd personeel kan onvoldoende zorg worden geboden, waardoor er financiële tekorten bleven. De faillissementsaanvraag is 13 september door de rechter goedgekeurd. Mr. Jacques Daniels is aangewezen als curator.

"Op dit moment worden de 16 beschikbare bedden al niet meer bezet. Patiënten worden naar andere zorgverleners verwezen. Voor de ambulante patiënten wordt een goede overdracht voorbereid", aldus de algemeen directeur van de Vechtdal Kliniek: "Deze patiënten kunnen nog bij behandelaren van de kliniek terecht totdat een nieuwe behandelaar in de regio is gevonden. Bij de overdracht staan de belangen van de patiënten voorop". Voor de 19 medewerkers wordt een andere werkgever gezocht.

De Vechtdal Kliniek is een voortzetting van de PAAZ-afdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Ondanks kwalitatief goede zorg kampt de kliniek al jarenlang met financiële tekorten. Vanaf 2016 is door de Vechtdal kliniek getracht om deze tekorten terug te brengen, zodat de psychiatrische kliniek in Hardenberg behouden kon blijven. Het tekort werd in een paar jaar tijd met acht ton teruggebracht, maar de kliniek bleef met een verlies van enkele tonnen draaien. "Helaas is de laatste stap naar een positieve exploitatie niet gelukt door het ontstane personeelstekort. Er zijn onvoldoende psychologen beschikbaar in de regio. Hierdoor kunnen we niet doorgroeien naar een gezonde organisatie", aldus de algemeen directeur.