Hardenberg

Vechtdal College laat zien waar het goed in is

Door de redactie

Het Vechtdal College in Hardenberg heeft woensdag 6 februari tijdens de Open Dag laten zien wat de school is: persoonlijk, onderscheidend en uitdagend.

Dat laatste was voor de honderden bezoekers zichtbaar in de lokalen waar technologie onderdeel van het lesprogramma is. De HoloLens, virtual reality, 3D-printers en robotica worden steeds vaker gebruikt tijdens lessen, voor zowel leerlingen van vmbo, havo als vwo. Dat de school daarin vooroploopt blijkt wel uit de prijzen die de technologiedocenten en hun leerlingen de afgelopen weken hebben gewonnen, waaronder de Overijsselse Onderwijsprijs. De school wil ook onderscheidend zijn en dat was onder meer zichtbaar in de lokalen techniek, horeca, groen en gymnasium, schoolafdelingen die het unieke van het Vechtdal College in Hardenberg en omgeving laten zien.

Persoonlijk

Ondanks dat het schoolgebouw tijdens een eerste kennismaking wat fors kan overkomen, is tijdens de Open Dag duidelijk gemaakt dat door te werken in kleine teams en afdelingen de school ook een persoonlijke school is, waarbij de docenten de leerlingen kennen.

Daarnaast hebben de leerlingen en personeelsleden woensdag laten zien dat het Vechtdal College meer is dan een school voor (goed) onderwijs. Muziek, theater, studiereizen, sportactiviteiten en feestjes zorgen er ook voor dat een leerling alle kans krijgt zich te ontplooien.