Ommen

Vasse een maatje te groot voor Vilsteren

Ingezonden

Na twee seizoenen aan het roer te hebben gestaan bij Sportclub Balkbrug maakt Dik Runherd zijn comeback bij v.v. Vilsteren. De herinnering aan mooie jaren op de Molenesch deden de oefenmeester uit Balkbrug besluiten zich voor een tweede periode te verbinden aan de club uit het pittoreske kerkdorp, gelegen aan de toeristische weg van Ommen naar Dalfsen.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen moet Runherd wat hindernissen overwinnen. Vilsteren werd door de almachtige KNVB verplaatst van Noord naar Oost. Niet naar wens van Runherd. "Ik denk dat het er in Noord wat gemoedelijker aan toe gaat. Het niveau is over de gehele linie ook wat lager dan in Oost, schat ik in, maar ik wil er niet te lang bij stil staan. We spelen komend seizoen in 5F Oost, klaar, het is zo het is!" Er wachten Runherd en zijn keuzekorps veel ritjes naar Deventer en omstreken. Verder moet de herintreder puzzelen. De selectie heeft veren moeten laten. De sterkhouders Niels Noordman en Fedor Hendriks, tezamen goed voor 34 doelpunten, zijn niet langer beschikbaar en niet alleen de spelersgroep zal af en toe door de pijn heen moeten bijten, ook de trainer. Runherd, aan fanatiek beoefenaar van de wielersport, dook tijdens zijn vakantie in Italië overenthousiast een tunnel in, werd verrast door de duisternis, raakte een stoeprandje, sloeg over de kop en brak zijn rechterelleboog. Shit happens. Maar goed, een jong lichaam herstelt snel en zelfs echtgenote Marlies houdt hem niet weg van de zijlijn.

De seizoensouverture tegen Emst duurt nog een paar weken. Eerst het bekeravontuur. Zondag stond de eerste in de reeks van drie duels op het programma. Vasse reisde vanuit heuvels van Twente naar de lommerrijke Molenesch. De bezoekers wisten zich in het voorbije seizoen zich maar nipt te handhaven in de vierde klasse. Via de nacompetitie werd een duikeling voorkomen. Een mooie graadmeter voor Runherd en de zijnen.

Dat viel niet mee. Natuurlijk, Runherd moest puzzelen. Enkele basisspelers waren afwezig, dus werd een beroep op de jeugd gedaan. De opmerking van linkerspits Jari Vlierman pal voor aanvang was veelzeggend, "net de A's zo". Het was inderdaad een duel van de mannen tegen de knapen.

De ploeg die elk persoonlijk duel verliest, kan nooit de wedstrijd winnen. Niet leuk, maar een goede leerschool voor het piepjonge Vilsteren. Maatje te groot, dat Vasse. De bezoekers waren feitelijk na een kwartier al klaar. Kenneth Schuurman stak de bal op Daan Haarhuis, die Rick Korstee eruit liep en het leer langs gelegenheidsdoelman Justus von Martels schoof. Prima architect, die Schuurman. Nog binnen het kwartier schonk hij Sam Schuurhuis een niet te missen kans. Wedstrijd op slot. Over en uit. Pas na de thee was de thuisploeg twee keer gevaarlijk via een schot van Jelle Niens en een kogel van Vlierman voorlangs. Verder liep Vilsteren achter Vasse aan. Schuurman deed aan 'latje trap' en voor de derde keer voorkwam het aluminium zijn snode plannen. De 0-2 wankelde. Achterin bij Vasse heerste stilist Randy Pegge, die ballen over twintig, dertig meter bij zijn medespelers op de stropdas legde. De thuisclub moest zijn meerder erkennen. Een klasse verschil op papier was in de praktijk groter werd voorzien. Met 0-2 kwam Vilsteren er genadig van af.

Opstelling: Von Martels; Van der Kolk, Noordman, Korstee (55. Tuin), M. Kamphuis; J. Niens, Koggel, Hollegien; Mars, P. Kamphuis (55. S. Niens), Vlierman (65. Bloo).