Hardenberg

Valpreventiecursus De Haere

Door de redactie

Woensdag 10 april start De Haere, bij de vestiging op De Boshoek in Hardenberg, een cursus valpreventie voor ouderen, de cursus is van 9.00 tot 10.30 uur.

Tijdens deze cursus, die bestaat uit tien lessen, leren de deelnemers beter en veiliger bewegen om valpartijen te voorkomen. Per jaar belanden ruim 50.000 mensen met een botbreuk op de spoedeisende hulp vanwege een valpartij. Het gevolg is vaak angst om te bewegen en het vermijden van activiteiten. Hierdoor neemt de lichamelijke conditie af en wordt de kans op herhaling van een val juist groter. Om deze cirkel te doorbreken heeft de Sint Maartenskliniek in Nijmegen een wetenschappelijk onderbouwde valtraining ontwikkeld onder de naam: 'Vallen verleden tijd'. Deze cursus wordt gegeven door fysiotherapeut Marieke Eggen en ergotherapeut Marjenke Nijmeijer. Tijdens de lessen oefenen de deelnemers met een hindernisbaan, sport- en spel en valtraining situaties uit de dagelijkse praktijk. Mensen leren veilig bewegen, ontwikkelen een beter evenwichtsgevoel en krijgen meer zelfvertrouwen.

Goed om te weten: de cursus wordt meestal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Meer weten of aanmelden? Bel 0523-225013 of kijk op de-haere.nl. Online aanmelden kan ook.