Hardenberg

"Vaker handen wassen is nodig"

Door de redactie

"Hou je aan de regels, ontsmet de boel regelmatig, ga niet elke dag boodschappen doen, draag een mondkapje en was vooral je handen regelmatig. Dat doen heel veel mensen veel te weinig".

 

Aan het woord is Anny Honenkamp. De 69-jarige Dedemsvaartse zit al meer dan een week in isolatie vanwege corona. Morgen (donderdag 7 januari) hoopt ze voor het eerst weer naar buiten te kunnen, mits haar gezondheid dat toelaat. Toen Anny de maandag na kerst een lichte verkoudheid voelde opkomen, aarzelde ze geen moment en liet zich testen. Wat gevreesd werd, werd waarheid, ze werd positief getest. "Ik ben meteen in quarantaine gegaan. Niet leuk, want ik verveel me kapot, maar wat moet dat moet", meent Anny. Waar ze het Covid19 virus heeft opgelopen weet ze niet. "Ik heb me altijd zo goed mogelijk aan alle regels gehouden, maar toch ben ik erbij. Ik ben behoorlijk snotterig en heb wel redelijk hoge koorts (39.4) gehad, maar ben gelukkig nog niet benauwd geweest. Daar ben ik wel angstig voor, want als dat gebeurt, moet ik naar het ziekenhuis en daar zit ik echt niet op te wachten", aldus Anny.

Daar waar ze normaal gesproken volop in de samenleving bezig is met bijvoorbeeld het begeleiden van nieuwkomers bij het leren van de Nederlandse taal, zingen bij zangkoor Harmony in Balkbrug of het lopen van pleinwacht bij kbs De Langewieke, zit Anny nu al dagen 'opgesloten'  in haar appartement aan de Julianastraat. Ze doodt de tijd met het kijken naar de serie The Crown via Netflix of met lezen en kleuren. Af en toe wordt er ook gefacetimed met een van haar kinderen en kleinkinderen. "Dat zijn de leuke momentjes, waar ik het momenteel van moet hebben. Ik hoop dat het vaccin gauw beschikbaar komt en zodra het kan, neem ik de prik zeker. Er zijn mensen, die niet geloven dat er zo snel een goed vaccin ontwikkeld kan worden, maar ik geloof er wel in. Het vaccin is naar mijn mening onze enige hoop om van deze ellende af te komen. Tot die tijd wil ik iedereen oproepen om zo goed mogelijk alle maatregelen op te volgen. Voor jezelf, maar ook uit bescherming voor anderen".