Hardenberg

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging maakt kwaliteitsslag

Door de redactie

Ruim 8.400 beautyprofessionals bezochten afgelopen dagen de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Evenementenhal Hardenberg. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, maar door de aanscherping van het uitnodigingsbeleid werd de bezoekerskwaliteit sterk verbeterd. Daarmee ging een nadrukkelijke wens van de beautybranche in vervulling. Zij gaven vooraf aan alleen in contact te willen komen met 'de echte beautyprofessional'.

De organisatie scherpte hierdoor haar uitnodigingsbeleid aan, waardoor het consumentengehalte flink afnam. Ook werden er geen kinderen onder de zestien jaar meer toegelaten op de beurs. Voor hen was er een professionele kinderopvang. "Qua exposantenaantal hadden we een recordeditie te pakken, want maar liefst 120 exposanten namen deel aan deze grootste beauty inkoopbeurs van Noordoost-Nederland. Dat is voor ons als organisatie fantastisch en een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Maar de voornaamste wens van de beautybranche was het blijven verbeteren van de kwaliteit van de bezoekers. Volgens exposanten zijn we daar met vlag en wimpel in geslaagd. Daar zijn we best een beetje trots op", zegt Giny Hurink namens Evenementenhal.

Exposanten spraken hun waardering uit over de volwassenheid en professionaliteit van de beurs. "We hebben vooraf duidelijk gestuurd op kwaliteit door het uitnodigingsbeleid aan te passen. Hierdoor hebben exposanten het maximale uit hun beursdeelname gehaald, want ze kwamen continu in contact met de juiste doelgroep. Bovendien moeten wij op onze beurt de exposanten een groot compliment geven. Er was dit keer meer eigen standbouw dan voorheen, waardoor de beurs ook qua uitstraling een belangrijke kwaliteitstap heeft gemaakt", aldus Hurink.

Vernieuwde beursaankleding

In het verlengde van de toegenomen eigen standbouw door exposanten, investeerde de organisatie in de aankleding van de beurshallen. Zo waren de buffetten en terrassen volledig vernieuwd in een eigen stijl die aansloot bij de beautybranche: verfrissend, modern en sfeervol.

Positief beursverloop

Tijdens de beurs werden de lezingen voor pedicures goed bezocht. Volgens exposanten waren er ook meer pedicures op de beurs aanwezig ten opzichte van andere jaren. Verder werden de massagedemonstraties drukbezocht en het nieuwe evenement, de wimperwedstrijd Perfect Eyelash Lash Battle, was een groot succes op de zaterdag. Meer info: www.vakbeursuiterlijkeverzorging.nl.