Hardenberg

Vakantiegastouders gezocht

Door de redactie

Pax Kinderhulp zoekt gastgezinnen die met Pasen en/of in de zomer een Berlijns kind een onvergetelijke vakantie willen geven. Het gaat om kinderen van zes tot en met twaalf jaar die vanwege problemen van vooral sociaaleconomische aard geen normaal gezinsleven kennen.

Mensen aan de onderkant van de samenleving hebben te maken met werkloosheid en sociale vereenzaming, wat vaak gepaard gaat met vluchten in drank, drugs en apathie. Kinderen zijn hier de dupe van en groeien op in onzekerheid zonder de liefde en aandacht waar ieder kind recht op heeft. Een vakantiegezin kan voor een Berlijns kind een lichtpuntje betekenen in het grijze bestaan van alledag. De waarde van huiselijke gezelligheid, een beetje aandacht, geduld en liefde, laat zich vooral uitdrukken in 'bagage voor later'.

Data

De Paasreis is van 8 tot en met 17 april en de kinderen komen in de zomervakantie van 22 juli tot en met 12 augustus.

Belangstellenden

Een kind even op adem laten komen in een warm gezin? Belangstellenden kunnen vrijblijvend contact opnemen met Geke Ligtenberg 06-11628711 of Gera Langeler 06-12794458 of kijk voor verdere informatie op www.paxkinderhulp.nl.